YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU
Bundan yaklaşık on gün önce Trabzon’da gündem, Çaykara-Dernekpazarı Vakfı Başkanı doktorun sosyal medya hesabından yaptığı 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı hedef alan hadsiz sosyal paylaşımıydı. Trabzon adeta infial yaşadı. İlgili doktor özür dilese de kabahati toplum tarafından affedilmedi. O doktor daha sonra başkanlık görevinden istifa etti. Ve başkanlığa, Trabzon’un tanıdığı ve saygı duyulan isim Mustafa Yanmış getirildi. Yanmış’a başarılar diliyoruz.

MERAKLA BEKLİYORUZ ATANACAK İSMİ
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için Fatma Balcı’nın ismi gündeme sıcak gelişme olarak düştü. Balcı da deneyimli ve liyakatli bir isim. Görev aldığı kurumlarda yaptığı işlerle isminden bahsettiren çalışkan kişiliğe sahip Balcı. Bakalım bu göreve kim gelecek açıkçası bu konunun uzayıp gitmesinden dolayı biz de merakla bekliyoruz kimin atanacağını. Umarız atanacak isim tartışma yaratmaz.

GEÇİCİ SÜRE MİSAFİR YOK
Pandemi süresince hepimizin yaşam tarzı değişti. Hepimiz hayatımızı yeniden dizayn etmek zorunda kaldık. Evde, sokakta, işyerimizde eski düzen yok artık. Buna bir örnek de yine Trabzon’dan geldi. Canan Kıyak evinin kapısına yazdığı yazı ile hem pandemi süresince aldığı önlemi sergiledi hem de yazısı okuyanları tebessüm ettirdi. Herkes Canan Kıyak gibi davransa bu sıkıntıyı kısa sürede atlatırız. İşte Kıyak’ın misafirliği için yazdığı o not: Covid 19 salgını nedeni ile geçici bir süre misafir kabul etmiyorum!

HER DAİM ÖNEMSİYORUZ
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nin Olağanüstü Gündemle toplanması ve salona basın mensuplarının alınmamasına CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman tepki gösterdi. “Cumhuriyet Halk Partisi olarak basınımızın özgürlüğünü her daim önemsiyoruz” diyen Oyman, basın mensuplarına seslenerek, “Dün yapılan Ortahisar Belediye Meclisi Olağanüstü toplantısında sağlık tedbirleri nedeniyle sizlerin önce içeride fotoğraf almanıza imkân sunarak daha sonra dışarı çıkarılması normal karşılanacak bir durum değildir. Meclis içerisinde dahi bizlere mevzu bahis edilmemiştir. Pandemi sürecinde dahi her gün halkın haber alması için emek veren sizlerin, gündemi tek ve borç olan Belediye meclisinden çıkarılması haber yapma ve halkın da haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktadır; bunu da AKP’nin hemen hemen her alanda uyguladığını bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

Oyman, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Halktan saklanacak bir durum yoktur; sıfırdan kurulan Belediye büyük borç içerisindedir. Bizim desteğimiz belediye hizmetlerinin aksamaması için verilmiş bir destektir. Yoksa bir inat uğruna yapılmaya çalışılan, yatırımcı bulunamayan vizyonsuz projeleri için değildir. CHP grubu olarak bu zor zamanda halka hizmette ve personel giderlerinde hiç bir mağduriyet yaşatılmaması adına borçlanma talebine onay kararımızı dile getirdik. Dün yatırımcı bulamadıkları yarın da talebi karşılayacak ziyaretçi bulamayacakları projelere harcayacakları paraların takipçisiyiz.”

BELEDİYE’NİN EKSİKLİĞİ
Ortahisar Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısının basından uzak gerçekleştirilmesine biz de anlam veremedik. Hatta ve hatta basın mensuplarına geçilen “Toplantı virüs nedeni ile basına kapalı olacaktır. Sizlere bilgilendirme metni göndereceğiz” mesajına rağmen bir bilgilendirme yapılmamasına da anlam veremedik.

Basından saklanan bir şey olduğuna inanmıyoruz ancak bu işin böyle olmaması gerektiğini çok iyi biliyoruz. En azından bir bilgilendirme geçilebilir veya toplantı canlı şekilde yayınlanabilirdi. Ortahisar Belediyesi bu konuda eksik ve aksak kaldı. Belirtmeden geçemedik.

SEFER ZAMANI
İçişleri Bakanlığı'nın 28 Mart 2020 tarihli genelgesine göre şehirlerarası otobüs seferlerinin izinle yapılmasının ardından çok az sayıda araç il dışına çıkabiliyor. Günlük 1.500 otobüsün girişçıkış yaptığı 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda salgın sürecinde bu sayı günlük 25'lere kadar geriledi.

Kontrollü normal hayata geçilmesinin ardından yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan seyahat kısıtlamasının kalkması durumunda otobüsler ve firmalar yeni dönem için tüm hazırlıklarını tamamlayarak sefere hazır halde alınacak kararı bekliyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, sağlık tedbirlerini aldıklarını, yolcuları güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere götürmeyi beklediklerini ifade etti. Artık sıkıntı kalmasa da tamamen normalleşme hayat bulsa.

Editör: Haber Merkezi