BAŞSAVCI’DAN VEDA ZİYARETİ
Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) veda ziyaretinde bulundu.TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sağlam ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ile görüşen Başsavcı İlhanoğlu, Trabzon’daki görev süresi boyunca herkesin desteğini gördüğünü belirterek, teşekkürlerini iletti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Başsavcı Gürmen İlhanoğlu’na Ankara’daki yeni görevinde başarı diledi ve ziyaretin anısına plaket takdim etti.

KTÜ’YE PERSONEL ALINACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Araştırma ve Öğretim Görevlisi alımı yapacak. KTÜ Rektörlüğü’nden yapılan duyuruda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'nun 48. maddesi hükümleri uyarınca 16 kişi Araştırma görevlisi, 6 kişi Öğretim Görevlisi olmak üzere toplamda 22 personel alınacağı bildirildi. Duyuruda alınacak personellerin, 657 Sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen şartları taşıması, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ndan en az 70 almak, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, şartlarını taşıması gerektiği belirtildi. Yapılan duyuruda personel alımı için son başvuru tarihi 10 Temmuz 2019 olarak belirlendi. Başvurular şahsen ya da posta ile "Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük Ana Bina Yazı İşleri Bürosu Ortahisar/Trabzon" adresine yapılacak. Bu tarihten sonra 9 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan ön değerlendirme sonrasında Giriş Sınavı 26 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav Sonuçları ise 16 Eylül 2019 tarihinde açıklanacak.

BİR BİLENLE BİLGE NESİL
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğplu, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Ayvazoğlu, “Genç nesillerin milli manevi değerleri önceleyen büyüklerinin bilgi ve birikimlerini gelecek kuşaklara aktarmak için kaleme aldıkları kitapları inceleme ve değerlendirmeleri, buralardan alacakları ile ülkesine faydalı birer birey olarak yetişmesi amacıyla Trabzon da ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yapılmış “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere bir araya geldik. Memur-Sen himayelerinde düzenlenen bu Proje kapsamında Ortahisar Belediyesi sponsorluğunda yarışmada başarılı olan öğrencimize Trabzonumuzun kimlik numarası 61’i simgeleyen 61 adet Bisikleti Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ile birlikte öğrencilerimize hediye ettik. Öğrencilerimizi aynı zamanda spora da teşvik eden bu proje ile gençlerimizin hem fikren hem bedenen sağlıklı bireyler olması amaçlanmıştır” dedi.

ÖDÜLLER VALİ USTAOĞLU’NDAN
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 2019 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye Şampiyonu olan öğrencileri ödüllendirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, öğretmenler ve okul idarecileri de hazır bulunduğu ziyarette Vali Ustaoğlu, LGS sınavında dereceye girerek şampiyon olan İskenderpaşa Ortaokulu öğrencisi İlvenaz Emir, Mahmut Celaleddin Ökten, AİHL öğrencisi Beyza Aslanhan ve Bahçeşehir Kolejinden Ayşe Zeynep Çifçi ile ailelerini makamında kabul ederek ödüllendirdi. Liseye Geçiş Sınavında başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Vali Ustaoğlu, “Başarılarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum. Düzenli ve disiplinli çalışmanın karşılığında başarı kaçınılmazdır. Trabzon ilkleri başarmış bir şehirdir. Her zamanda ön sıralarda yer almıştır. Bu üç öğrencimizi Türkiye birincisi yaparak da başarılarını hem sürdürmüş hem de perçinlemiş oldu. Bize yaşattıkları bu gururdan ötürü kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Bu başarısında emeği geçen öğretmenlerimize, ailelerimize ve milli eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” dedi.

KARAVANLAR HAÇKA’YA ÇIKACAK
Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelecek olan karavan tutkunları 18 Temmuz’da Trabzon’un Haçka Yaylası’nda buluşacak. Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Trabzon Sorumlusu Şeref Akbal, 18 – 21 Temmuz tarihleri arasında tüm Türkiye’den gelecek olan karavanların Haçka Yaylası Kamena mevkiinde toplanacağını belirterek, “Etkinliğimize 100’e yakın karavan sahibinin araçlarıyla katılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi