BÜYÜKŞEHİR HAKLI
Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çukurçayır hattına otobüs durağı koyunca dolmuşçuların tepkisi ile karşılaşılmıştı. Otobüs durağının koyulduğu yer tartışılabilir ancak Büyükşehir Belediyesi bu konuda oldukça haklı.

Çünkü o hatta ne yeterli sayıda dolmuş var ne de bu dolmuşlar mevsimin şartına uygun şekilde. Hele hele de kar yağdığında dolmuşları ara ki bulasın. Bu durağa benzer Trabzon’da başka duraklar da yok değil. Vakti geldiğinde onları da belirtiriz.

DEĞİŞİM ARTIK HAYAT BULSUN
Madem konu dolmuşlardan açıldı, öyle devam edelim. Koronavirüs pandemisi ile Trabzon'da şehir içi dolmuş değişimi bir müddet sekteye uğradı. Dolmuş sahipleri ekonomik krizin arkasına sığınıp dolmuşların bir müddet daha yenilenmemesi için zemin arayışında. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ise oldukça kararlı. Bu değişim yıl başına varmadan hayat bulmalıdır. Trabzon’un bu değişime ihtiyacı var ve yıllardır sekteye uğrayan bu iş artık uzatılmamalıdır.

AYAK YORGANA GÖRE UZATILMALI
Belediyelerin personel alımı her zaman tartışma konusu olmuştur. Bu Trabzon’da da aynı şekilde dilden dile dolaşan bir konudur. Her belediye yönetimi görevi dahilinde kadrosuna takviyeler yapmaktadır. Ancak bir belediye bir yandan borçlanırken diğer yandan personel almaya devam etmemelidir. Ayak yorgana göre uzatılmalıdır. İlimizde en son kurulan belediye de bunlara dikkat etmelidir.

O CÜBBE MUHAFAZA EDİLECEK
Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez avukatların ve baroların yapısının değiştirilmesi için düşünülen düzenlemeye karşı çıkmak için yürüyüş gerçekleştirip Ankara’ya gitmişti. Suiçmez bu yürüyüşte sırtına giydiği cübbeyi Trabzon Barosu’nda muhafaza edeceklerini belirtti. Suiçmez cübbesinin yağmuru da, çamuru da, şiddeti de görmesi sebebi ile önemli olduğunun altını çizdi.

KENT KONSEYİ SESSİZ
Akçaabat Kent Konseyi’nin ilçede büyük ses getiren bir ağırlığı var. Öyle ki sahilden geçmesi planlanan yolu Bakanlık’tan çevirecek kadar etkili bir ağırlık. İyi de işler yapıp ilçenin gündemini diri tutan bir yapıdalar. Ancak son günlerde Akçaabat Kent Konseyi’nin esamisi bile okunmuyor.

Tabiri caizse sesleri kesildi. Akçaabat Kent Konseyinden, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in görev süresince yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarının ardından olumlu veya olumsuz bir beyanat verilmesini beklerdik. Ancak böyle bir beyanat okuyamadık.

EMNİYET’E ALKIŞ
Trabzon’da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sona erdi. Trabzon’da 89 binada yapılan sınava yaklaşık 25 bin öğrenci girerken, bunlardan 100 kadarı engelli olup 20’si tekerlekli sandalye ile sınava girdi.

Sınav süresince Trabzon Emniyeti alkışlık işlere imza attı. Emniyet özellikle sınava geç kalan öğrencilerin sınav salonlarına yetişmesi konusundaki “hızır” gibi tutumuyla takdir topladı. Şehirde sınavların huzur içinde geçmesinde de emniyetin hakkını teslim edelim.

Editör: Haber Merkezi