4 BAKAN KORKUSU!
Trabzon’un yeni oluşan kabinede 4 bakanla temsil edilmesi, ardından birçok ismin bakan yardımcısı ve önemli görevlere getirilmesi ister istemez şehirde büyük bir beklentiye neden oldu. “Trabzon bu fırsatı değerlendirmeli” diyen de oldu, Trabzon’daki yetkilere seslenip, “Koşun Ankara’ya” diyen de. Ancak son günlerde görüştüğümüz AK Partili yetkililerin, “Trabzon 4 bakandan Trabzon’a ayrımcılık yapmalarını beklememeli. Trabzon’un evlatları tüm Türkiye’nin bakanlarıdır. Tüm şehirlere hizmetleri olacağı gibi kendi şehirlerinde devam eden projelere de ön ayak olacaklardır” türünden mesaj verdiklerini gördük. Anlaşılan Türkiye’de pek çok kentte ‘Trabzon’ alerjisi baş gösterebilir. Belki de başladı bile bilemiyoruz ancak “Trabzon bu fırsatı iyi değerlendirmeli” derken ayrımcılık değil Trabzon hak ettiği hizmetleri almalı düşüncesi anlaşılmalıdır.

İYİ PARTİ DAĞILIYOR MU?
Genel Başkan Meral Akşener’in istifası ve alınan olağanüstü kurultay kararının ardından İYİ Parti Trabzon teşkilatında da yaprak dökümü devam ediyor. İlk olarak Kurucu il Başkanı Hasan Saka’nın istifasıyla sarsılan partide Kurucu Üye Nurcan Yazıcı da geçtiğimiz günlerde istifasını vermişti. İYİ Parti Trabzon teşkilatında bir ayrılık daha yaşandı. İYİ Parti Trabzon Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kul görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını açıklayan Kul şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti Trabzon il yönetiminden istifa ediyorum. Çok güzel temiz vatan sever insanlar tanıdım, samimi niyeti halis güzel insanlar. İyi ki tanımışım. Saygılarımla. Gerekçe şahsımla alakalı, faydalı olamayacağıma kanaat getirdim.”

KURUÇEŞME’NİN YOLLARI
Bu fotoğraf Trabzon’un önemli geçiş noktalarından Kuruçeşme’den. Hemen her gün yüzlerce araç Atatürk Köşkü’ne ulaşmak için bu yolu kullanıyor. Her sabah ve akşam Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bu yolu kullanıyor. Çeşme Sokak’ta ana yolun kenarındaki bu kaldırım uzun zamandan beri çökmüş halde. O yolu kullanan yüzlerce yaya her gün oradan geçerken yetkilileri bol bol anıyor. Defalarca yazıldı çizildi, ‘Büyükşehir’ ‘rüya şehir’ denilen Trabzon’a böyle kaldırımların yakışmadığı söylenmişti. Bu kaldırımı gören, duyan ve en önemlisi yapan yok. Bölgedeki vatandaşlar, “Bu kentte neden işler ağır aksak ilerliyor. İllaki bu şehri yönetenleri Cumhurbaşkanlığına şikayet mi edelim” diyor. Bakalım bu ilgisizlik daha ne kadar devam edecek.

YAYALARA SAYGI NEREDE?
Yine Atapark’tan Köşk’e çıkan yolun eksiklikleri gündemde. Karayolları tarafından uzun yıllar sonra yapılan geniş yol tamamen işbilmezliklerle dolu. Bir tarafında yaya yolu açılan geçişlerde ölümler olmuştu diğer taraftan da yaya kaldırımlarının kedi yolu gibi bırakılması eleştirilmişti. Çatak Kavşağı kısmında ise tam bir skandal yaşanıyor. Araçların harıl harıl geçtiği döner kavşakta yaya yolu yok. Unutulmamıştır, Devlet yetkililerinin vardır bir bildiği diyen vatandaşlar yolun açılmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yaya yolu ya da ona benzer bir yer açılmaması vatandaş tepkili. Ey yetkililer. Gidin bölgeye biraz inceleyin. Millet ana yolda, araçların arasından canını dişine takıp geçiyor. Lütfen biraz özen, biraz işe, biraz da insana saygı. Lütfen!..

KLİMASIZ OTOBÜS YOKTUR!
Trabzon’da klimasız otobüsler herkesin şikâyet ettiği bir konu. Hele nemin insanı canından bezdirdiği bir şehirde klimasız otobüsler vatandaşları isyan noktasına getiriyor. Klimasız otobüslerin yanında bir de kliması bozuk olan, çalışmayan otobüsler türedi son günlerde. Otobüste yolculuk yapan yolcularla şoförler sürekli karşı karşıya kalıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlara otobüs şoförleri, “Yetkililere defalarca ilettik. Yapılacağını söylüyorlar” diyor ama vatandaşlar bu cevap karşısında daha da sinirleniyor. Otobüsten sırılsıklam halde inen vatandaşlar Büyükşehir yetkililerini bu otobüslerle yolculuk yapmaya davet ediyor.

Editör: Haber Merkezi