BAŞKAN CEVAP VERECEK Mİ?
Geçtiğimiz hafta Trabzon Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun gazetemize vermiş olduğu röportaj hafta boyunca gündem belirledi. Çakıroğlu ve AK Parti İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu arasında karşılıklı cevaplaşmalar yaşandı. Ancak dikkatimizi çeken bir nokta vardı ki bunun altını çizmek istedik. Dilekoğlu son açıklamasında Çakıroğlu’nun artık muhatap almayacağını ve kendisine Büyükşehir Belediye Başkanı’nın cevap vereceğini belirtmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, o açıklamanın ardından Çakıroğlu’na bugüne kadar cevap vermedi. Bakalım bundan sonraki süreçte bir cevap verir mi. Biz de merak ettik açıkçası o cevabı.

KANUNİ BULVARI’NA EKLEME YAPTIRDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Esentepe Mahallesi’nden tünelle Çukurçayır Mahallesi’ne bağlanacak olan Kanuni Bulvarı’nın genişletilmesini onayladı. Turhan kendisine sunulan projeye onay verdi. Böylece eski Erzurum Yolu Kavşağı’ndaki Fiskobirlik ile Et ve Balık Kurumu’nun arazilerinin istimlak edilerek Kanuni Bulvarına dahil edilmesi onaylanmış oldu. Bu arazilerle birlikte Değirmendere’de Ayasofya Kavşağı’ndan daha büyük bir kavşak hizmete girerek trafiğin rahatlatılması amaçlanıyor. Ayrıca Sülüklü Mezarlığı’nın önünden de iki katlı yol yapılmasına onay çıktı.

TARİHİ BİNA GÜN YÜZÜNE ÇIKSIN
CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, PTT merkez binasının yıkılarak yerine çok katlı bina yapılmasının yanlış olacağını savundu. Şahin, “PTT merkez binası yıkılıp komple ortadan kaldırılmalı ve arka kısmındaki tarihi PTT binası gün yüzüne çıkartılmalıdır” dedi. Aynı zamanda Şahin, PTT Merkez Müdürlüğü’nün PTT Başmüdürlüğü binasına taşınması gerektiğini de dile getirdi.

ÜRETİCİ ELE ELE ÇIKARSA DUA ETSİN
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu fındık fiyatları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Hacısalihoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidarının 17. yılında ilk kez kendisi fındık fiyatını açıklıyor ve 17 TL rakamını deklare ediyor. İlçemizde 17 TL’ye fındık yok. Fındık 12-13 TL civarında. Fındığın ilaç ve toplama giderlerine bakıldığında üretici el ele baş başa çıkarsa dua etsin” dedi.

GÖZ HASTANESİ OLUYOR
Sağlık İl Müdürlüğü’nün, eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin göz polikliniğine dönüşmesi için bir çalışma başlatmış. Poliklinikte her türlü göz hastalıklarının tedavi edilmesi düşünülüyormuş. Aynı zamanda poliklinikte ona yakın da göz doktoru görev yapacakmış.

ORMAN BÖLGE DİRENİYOR
Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim Stadyumu ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu yıkıldı o alanda Millet Bahçesi yapılacak. Aynı alanda bulunan Kızılay arazisi de TOKİ’ye devir edildi ancak Orman Bölge Müdürlüğü, lojmanlarını yıkmamak için direniyor. Halbuki Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yüze yakın lojman barındırıyor. Bu eski lojmanlara ne ihtiyaç var, anlaşılmıyor.

SOLAK DA YÖNETİMDE
Geçtiğimiz sezon ligin ikinci devresinde aldığı başarılı sonuçlarla TFF 3. Lig'den düşmekten kurtulan Ankara Adliyespor'da yeni dönem başladı. Ankara Adliyespor'un yeni adı Çankaya Futbol Kulübü oldu. Kulübün olağan genel kurul toplantısında isim ve amblem değişikliğine gidildi. Çankaya Futbol Kulübü adını alan kulübün başkanı ise Serkan Kılıç oldu. Kılıç’ın yönetiminde Trabzon’un başarılı iş insanlarından Murat Zeki Solak da yer aldı.

MÜDÜR’DEN DOLMUŞ TEŞEKKÜRÜ
Trabzon’da ulaşım konforu o denli az bulunacak cinsten ki bulunduğunda da çok farklı bir gelişmeymiş gibi insan etkileniyor. Etkilenmemek elde değil tabii. Etkilenenlerden biri de Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu oldu. Akçaabat dolmuşlarına Söğütlü’den binen Bektaşoğlu bakın düşüncelerini nasıl dile getirdi: “Teşekkür 61 M 1407 plakalı minibüs ve şoförü Ali Özdemir’e. Hava çok sıcak, Söğütlü’den minibüse bindik, birden irkildik, yayla havası gibi serin mi serin klimalar çalışıyor, hafif de bir parfüm kokusu var. İnanın çok mutlu olduk. Akçaabat’a geldik. İnerken şoföre adını sorduk, teşekkür ettik...”

Editör: Haber Merkezi