FINDIK FİYATI SEVİNDİRDİ
Fındık fiyatı Giresun kalite için 22,5 TL olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Üreticinin büyük bölümü fiyatı olumlu buldu. Görmekteyiz ki muhalefetten de fiyata çok net bir tepki sesi yükselmedi. Demek ki istenen veya istenene çok yakın bir fiyat açıklandı. Temennimiz bu fiyatın pazarda çok da aşağıya çekilmeden üreticinin cebine girmesi. Bu bölgenin en büyük kazancı olan fındık sektöründe üreticiye hayırlı bir sezon diliyoruz.

ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ
Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar FİSKOBİRLİK’in kuruluş yıldönümü nedeni ile açıklamalarda bulundu. Bayraktar, şu ifadelere yer verdi: “İlk olarak 1936 yılında Giresun’da fındık istasyonu kurulmuştur. Ardından 1 Kasım 1937’de TBMM’nin açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk, ‘Önümüzdeki yıl içinde, fındık başta olmak üzere diğer belli başlı ürünlerimizi de ilgilendiren birlikler kurulmalıdır’ direktifinde bulunmuştur. Sonrasında ise 28 Temmuz 1938 yılında Giresun, Ordu, Trabzon, Keşap ve Bulancak Kooperatiflerinin birleşmesi ile Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin temelleri atılmıştır.

FİSKOBİRLİK olarak, o günlerden bugüne değin, fındık ve fındık üreticilerinin en büyük kuruluşu olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Doğu, Orta ve Batı Karadeniz’de, Artvin’den başlayarak Sakarya’ya kadar tüm bölgede kooperatifleri ve tesisleri ile konuşlanan Birliğimiz, geçmişte olduğu gibi, bugün de Türk Fındığı, üretici ve ortaklarımızın menfaatlerini korumak adına, haklı mücadelesini kesintisiz olarak sürdürmekteyiz.

FİSKOBİRLİK ailesi olarak, üreticimizin ve ortaklarımızın hakkına ve alın terine daima sahip çıkmak adına, tüm yönetimi ve personeli ile özverili bir biçimde çalışmalarımıza devam edeceğimizi, geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe daha kararlı ve emin adımlarla ilerleyeceğimizi tüm üreticilerimizle paylaşmak isteriz. Birliğimizin kuruluşundan bugüne emeği geçen herkesi saygıyla yad eder, bu vesileyle yaklaşan yeni hasat döneminde üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi dileriz.”

FEN LİSESİ ZİRVEDE
Trabzon Fen Lisesi açıklanan YKS sonuçlarına göre ulaşılan öğrencilerden alınan verilere bakıldığında Eşit Ağırlık, Sözel ve Sayısal alanlarında birincilik, ikincilik ve üçüncülüklerin yanı sıra ilk binde 10 öğrenci, ilk 2 binde 21 öğrenci, ilk 5 binde 35 öğrenci, ilk 10 binde 51 öğrenci ile başarılarına devam etmekte.

Trabzon Fen Lisesi Müdürü Tuncay Başel, “Akademik başarılarımızın yanında Avrupa'da 4 projeyi yürüten iki okuldan biriyiz. Girişimcilik Projemizle Türkiye üçüncülüğü, Endüstriyel tasarım alanında Türkiye birinciliği ile proje alanında köklü ve lider bir okul olmanın hakkını vermekteyiz. Tüm öğrencilerimizi ayrı yetenek ve başarılar ile değerlendirmeliyiz. Sadece akademik başarı tam ölçü değildir. Okullarımızın başarısı Trabzon'umuzun başarısıdır. Bu bağlamda tüm öğrencilerimize, velilerimize, okul aile birliklerimize, öğretmenlerimize, okul müdür ve idari personelimize, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize okulumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇOK ÜZÜLÜYORUM
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi için önerdiği 80 kişilik anahtar listede yer alan Avukat Sevgi Kılıç, 365 delegenin oyunu alarak gençlik kotasından PM’ye girdi. İstanbul Beykoz İlçe Teşkilatı’nda görev yapan Trabzonlu Kılıç, “CHP yönetiminde ilk başörtülü aday” olarak nitelendirildi. Avukat olmaya; çocukluğunda, Süreyya Ağaoğlu ile Mustafa Kemal Atatürk arasında geçen ‘hukuk sohbeti'ni öğrendikten sonra karar verdiğini ifade eden Kılıç, başörtülü olması yüzünden, gerek yaşam tarzı gerekse siyasi görüşü yüzünden nasıl kategorize edildiğini de anlattı.

Kılıç, “Sizce CHP sizi vitrin olarak mı kullanıyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Hayır. Ben Beykoz örgütünde çok harika bir örgüt içerisinden geliyorum. Oradan partimin bütün insanları bana bir şeyler katmış. Bu başarı sadece benim başarım değil. Çok üzülüyorum böyle düşünülmesine. Ama nasıl ki bir toplumda bireylerin dışlanıp kategorize edilmesini yıkmak istiyorsak, bu algı da yıkılacak” dedi. Sevgi Kılıç 1993 yılında Beykoz' da dünyaya geldi. Kılıç, aslen Trabzon Oflu’dur. Sevgi Kılıç’ın ailesi 1946 yılında dedesi Çolak Salih'in Çavuşbaşı'na yerleşmesinden bu yana Beykoz’da yaşıyor.

Editör: Haber Merkezi