NAMUSSUZLUK!
Zor iştir gazetecilik, meşakkatlidir de. Aynı zamanda da işi ile namusunu ayırmayan insanların yapması gerekir bu işi. Meslektaşının emeğini çalıp haberin muhatabına jurnalleme namussuzluğuna girişmemektir de aynı zamanda gazetecilik. Bunları neden mi yazdık? Anlatalım... Malum gazetecilik yapıyoruz. Ve her günkü gibi önceki akşam da arkadaşlarımızın alın teri ile yoğurduğu sayfaları basılmak üzere matbaaya yolladık.

Bir de ne görelim; daha sayfalar matbaada dönerken manşetin muhatabından telefon aldık. Dedik ya gazetecilik erdemli insanların işi olması gereklidir diye. İşte bu erdem sahibi olmayan kişi -kimliğini biz biliyoruz da- haberimizi muhatabına servis edip büyük olasılıkla da cukkayı cebine indirme telaşına düşmüş. O kişiye erdemsiz dedik, ondan da öte namussuz dedik.

Daha ne diyelim. Trabzon basını bu ve bunun gibi kişilerden kurtulmadıktan sonra çok ama çok namussuzluğa gebe kalacaktır. Biz işimizi namusumuz olarak görüyoruz, sektörde bu namussuzların cirit atmasını da içimize sindiremiyoruz.

ALLAH NASİP EDERSE OLUR
İl Başkan Yardımcılığı ile başlayıp Of’ta 3. ilçe başkanlığı dönemini başarılı bir şekilde devam ettiren Hakan Terzioğlu siyasi geleceği hakkında konuştu. “Malum Ak Parti’de 3 dönem kuralı var. Siz de siyasi hayatınız boyunca bir çok rekor a imza atarak üçüncü dönemi tamamlamak üzeresiniz, bundan sonraki siyasi hedefiniz nedir” diye Terzioğlu’na sorduk bakın ne cevap verdi: “Siyasi büyüklerimizin görüşlerini alarak bu kutlu yolda ömrüm yettiğince görev yapmaktır” Terzioğlu, “Yani buradan yapılacak kongrede il başkanlığına yeşil ışık mı yakıyorsunuz?” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Biz genel merkezin bize uygun göreceği her görevi elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışan milyonlarca Ak Parti sevdalılarından birisiyim. Bizim davamız partimizi milletimizin gönlünde nakış gibi işlemektedir. Bu işler nasip kısmet işleri. Allah nasip ederse her şey olur.”

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TAMAM
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TRABSU ile Sendika Hizmet İş arasında yaklaşık 3 aydır süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın da katıldığı törende yetkili sendika temsilcileri ile karşılıklı imzalar atıldı.

TİSKİ toplantı salonunda yapılan törende konuşan Genel Müdür Ali Tekataş, “Sözleşmemiz tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Edindikleri bu kazanımlar annelerinin ak sütü gibi helaldir” dedi. Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan, “Bugüne kadar hiç olmadığı gibi bir masanın etrafında toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. Bu sözleşmeyle bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

PATEN İÇİN TEBRİKLER
Türkiye'de ilk kez Trabzon’da düzenlenen “Paten Festivali” ilgileri Trabzon’a çekerken, festivale katılan sporcular patenleri ile birlikte horon oynadılar. Trabzon bu festivalle birlikte adeta spora doydu. Trabzon’da futbol dışında da pek ala farklı sporların da yapılabileceği böylelikle tüm dünyaya gösterilmiş oldu. Festivalde emeği geçen Türkiye Paten Futbolu Geliştirme Başkanı Sayim Adanur’u ve bu sporu Trabzon’la buluşturup yayılması adına gece gündüz ter döken Hasan Adanur’u tebrik ediyoruz.

VARANK’TAN KTÜ’YE ZİYARET
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KTÜ Of Teknoloji Fakültesini ziyaret etti. Varank burada Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Acar ve beraberindeki heyetle fakültenin mevcut durumu ve hedefleri hakkında detaylı görüşmeler yaptı. Teknoloji Fakültesinin bölgenin kalkınması ve gelişmesi üzerindeki öneminden bahseden Varank, Teknoloji Fakültesi'nin henüz çok genç olmasına rağmen gerek akademik ve gerekse altyapı olarak önemli noktalara geldiğini vurgulayarak tercih eden öğrenci sayılarının ve puanlarının her yıl artması ve buradan mezun olan öğrencilerin iş bulma olanakları değerlendirildiğinde fakültenin başarısının ortaya çıktığını ifade etti.

TİSKİ’YE SESLENDİLER
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Erdoğdu Mahallesi’ne bağlı Adıvar Sokağı’nda yaşayan vatandaşlar dertli. Dönem dönem evlerine gelen suların azaldığını belirten vatandaşlar bulaşık ve çamaşır makinelerinin çalışmadığından şikâyetçi. Bu durumun dönem dönem olduğunu ve tekrarlandığını kaydeden vatandaşlar evlerindeki çamaşır ve bulaşık makinelerinin bozulmasından da korktuklarını ifade ederek TİSKİ yetkililerinin bu konuya el atmalarını istiyorlar.

Editör: Haber Merkezi