KENDİNİ KORU KENTİNİ KURTAR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yayınladığı video ile Trabzonlulara seslenerek, koronavirüs salgınına karşı maske uyarısını yineledi. Ustaoğlu şunları dile getirdi: “Değerli hemşerim aldığımız tüm tedbir, uyarılar ve yaptığımız tüm denetimlere rağmen Trabzon’umuzda koronavirüs salgını maalesef halen etkisini sürdürmektedir. Koronavirüse karşı kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım. Hep birlikte kentimizi bu virüsten kurtaralım. İnanıyorum ki Trabzon olarak bunu başaracağız. Sen de bize katıl, maskeni tak, kendini koru, kentini kurtar.”

Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra Trabzon milletvekilleri, belediye başkanları ve İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da koronavirüse karşı önlem alınması konusunda video yayınladılar. Trabzonsporlu futbolcular da çektikleri videolar ile vatandaşları koronavirüse karşı uyardı. Trabzonspor’un videosunda Uğurcan Çakır, Abdülkadir Parmak, Alexander Sörloth, Abdülkadir Ömür, Caleb Ekuban, Erce Kardeşler maske takarak “Kendini koru kentini kurtar” dedi.

TOPARLANALIM!
Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper de çektiği video ile birlikte vatandaşları koronavirüse karşı temkinli olmaya davet etti. #kendinikorukentinikurtar kampanyası çerçevesinde Emniyet Müdürü Alper video paylaşarak, “Sevgili Trabzonlular almış olduğumuz tüm tedbirlere rağmen ve yapmış olduğumuz tüm kontrollere rağmen koronavirüs Trabzon’da koronavirüs etkisini artırarak devam ediyor. Kendimizi koruyalım kentimizi kurtaralım. Toparlanalım, maskemizi takalım” ifadelerini kullandı.

DOKTORUM DEDİ Kİ…
Koronavirüse yakalanan ve hastalığı atlatan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya vatandaşlara uyarıda bulundu. İki haftalık tedavinin ardından sağlığına yeniden kavuşan Kaya şunları söyledi: “Doktorum bana ‘Maske takmasaydın çok ağır şekilde hastalığı geçirir belki de kurtulamazdın’ dedi. Şu anda hayattaysam maske takmam sayesindedir. Maske takın kurtulun” şeklinde çağrıda bulundu.

OKULLARIN AÇILMASI RİSKLİ
Türkiye'de son 10 günde vaka sayısında yaşanan artışla ilgili konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Profesörü Mehmet Ceyhan, salgının kontrolden çıkma nedenlerini sıraladı. Ceyhan, “Artık hasta olanların sayısı iyileşenlerden fazla. Buna bağlı olarak hastaneye başvuranların sayısının da artmasıyla hastalığın yayılma potansiyeli de arttı” dedi. Ceyhan, “Günlük açıklanan vaka sayısının 10 katı kadar her gün virüs yayabilecek potansiyele sahip kişi topluma karışıyor. Bunların yüzde 90'ı belirtileri hafif geçirdiği ve test kriterlerini karşılamadığı için günlük vaka sayısına dahil olmuyor” dedi. Ceyhan, okulların açılmasının hala çok riskli olduğunu da söyledi.

ÖĞRENCİLER DİKKAT
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), kayıt yaptıracak öğrencilerle ilgili önemli bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden yapması ve bu işlemin kesin kayıt işlemi olduğu belirtildi. Duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemize kayıt hakkı kazanan tüm adayların kayıt işlemlerini edevlet üzerinden yapmaları gerekmektedir. Sadece kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden yapamayanların kayıtları kampüste yapılacaktır. Edevlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup; bu kayıt işlemini yapan öğrencilerin ayrıca Üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.”

KTÜ’YE TURUNCU BAYRAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'ne Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2020” kapsamında “Turuncu Bayrak” verildi. KTÜ'den yapılan açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri 2020’ kapsamında üniversitemiz; Merkez Kanuni Kampüsü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ‘Mekanda Erişim’ konusunda ‘Turuncu Bayrak’ almaya hak kazanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi