İLÇELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası dolayısıyla itfaiye personelini makamında ağırladı. Görüşmede, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur da hazır bulundu. Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Olcay Bal, Başkan Zorluoğlu’na yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi.  Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şu anda itfaiye teşkilatımız bulunmayan ilçemiz yok. Ancak elbette bu ilçelerdeki teşkilatlarımızın uygun şartlarda hizmet verebilmeleri için birtakım fiziki olanakların oluşturulması, gerekli imkanların sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu. İlçelerde itfaiye hizmetinin yeterli seviyede verilmesi gerçekten çok önemli. Trabzon bunun sıkıntısını geçtiğimiz yıllarda derinden yaşamıştı.

***

CORA’DAN ELEŞTİRİ GELDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, katıldığı bir televizyon programında Ermenistan tezlerini “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor” şeklinde savunan Ünal Çeviköz ve CHP’yi eleştirdi. “CHP kimin yanındadır?” diyen Cora, Çeviköz’ün derhal yargılanması gerektiğini söyledi.

***

GENEL MERKEZ İYİ DEĞERLENDİRİYOR

AK Parti’de kongre süreci devam ederken Ortahisar İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı konusunda istişarelerde devam ediyor. Bu konunda dün AK Partili Adem Keleş arayarak bakın neler dedi: “Her önüne gelen adayım diye ortaya çıkmamalı. Bu koltuklarda hakkı ile görev yapacak isimler oturmalı. Genel Merkez adaylık sürecini iyi değerlendiriyor ve Trabzon ile istişareler yapılıyor. Zaman zaman biz de Ankara’daki partililerimize Trabzon için görüşlerimiz iletiyoruz.”

***

RESMEN AÇIKLIYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için bir isim daha adaylığını resmen açıklıyor. Yasin Aydın bugün AK Parti Ortahisar ilçe binasında, başkan adaylığını açıklayacak. Ortahisar İlçe Başkanlığı için yarışta her geçen gün heyecan artıyor. Bakalım bu yarıştan kim kazanan taraf olarak çıkacak.

***

BU SIKINTI AŞILMALI

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden arayan bir hasta yakını sıkıntı yaşadıklarını belirtip şunları aktardı: “Tedavi için hastaneye başvurdum tomografi çekilmem gerekti. Ancak hastanede tomografi cihazı arızalıymış. Başka hastaneye yönlendirildim. Hastane yetkilileri bu konuya çözüm bulmalı.” Hasta yakını haklı. Eğer cihaz arızalı ise bu sıkıntı kısa sürede aşılmalı.

***

YAKIN İLGİ TAKDİR GÖRDÜ

Numune Hastanesi’nde bu olumsuzluk yaşanırken iyi haberler de yok değil. Başhekim Yardımcısı Recai Genç özellikle pandemi süresince hem hastane personeline hem de hasta ve hasta yakınlarına gösterdiği yakın ilgi ile takdir gördü. Genç’in hastane içerisindeki yönetim anlayışı örnek alınacak cinsten.

***

ENGELLEYEMEYECEKLER

İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Beşli: “Ülkemizin her geçen gün İYİ Parti’ye ihtiyaç duyduğu bu son zamanlarda partimize yönelik yandaş medya tarafından yapılan asılsız karalamalar hiçbir şekilde liderimiz Sayın Meral Akşener’in başlattığı cesurlar hareketini engelleyemeyecektir. Aksine her geçen gün daha da güçlenerek iktidar yolunda hedefine bir adım daha yaklaşmaktadır. İYİ Parti ülkemizin geleceği halkımızın son umududur.” Bakalım İYİ Parti ile ilgili bu tartışma süreci ne zaman son bulacak. 

Editör: Haber Merkezi