VALİ HANGİ TAKIMLI?
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Murat Zorluoğlu ismi şehirde tartışılmaya devam ediliyor. Herkes kendi penceresinden bir şeyleri değerlendiriyor. Dün de sosyal medyadan bir fotoğraf paylaşılarak Vali’nin Fenerbahçeli olduğu ileri sürülerek, aklı sıra karalama yapılmaya çalışıldı. Ya Trabzon niye bu kadar zor bir şehir? Niye bu kadar basit işlerin, karalamaların peşinden niye koşulur. O fotoğrafın ardından hemen halı sahada çekilmiş üzerinde Trabzonspor formalı fotoğraf paylaşıldı. Ve o fotoğrafa yapılan, “Sayın Valim Beşiktaş ve Trabzonspor yoktu dikkatinizi çekerim” yorumuna, “Trabzonsporlu olarak ben vardım ya” cevabını veren Zorluoğlu yine de ortaya atılan o ilk karalamayı ortadan kaldıramadı. Ne diyelim Zorluoğlu daha şehre gelmeden bile yıpratmalarla karşı karşıya kalmaya başladı.

İYİ PARTİ SAHAYA İNİYOR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy olarak açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Ekibiyle birlikte artık sahaya inerek vatandaş ve esnafa dokunacaklarını kaydeden Kuvvetli, “30 Büyükşehir içinde ilk Büyükşehir Belediyesi başkan adayını biz açıkladık; tez yola çıkan çok yol alır; hedefe tez varır” diyor.

UZUNGÖL DÜZCE’DE TARTIŞILDI
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nin düzenlediği Konferanslar Serisinin 36.’sında “Arazi Kullanım Dinamiklerinde Meydana Gelen Zamansal ve Mekansal Değişimlerin Modellenmesi; Uzungöl Örneği” başlıklı konferans düzenlendi. Son zamanlarda sıkça konuşulan ve medyaya da yansıyan Trabzon Uzungöl’deki betonlaşmaya dikkat çeken Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Aydın ve Orman Mühendisi Yalçın Sefer, Uzungöl’ün geçmişten günümüze gelişimi ve gelecekteki olası değişimi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Arazi Kullanım Dinamiklerinde Meydana Gelen Zamansal ve Mekansal Değişimlerin Modellenmesi kapsamında Uzungöl’ü inceleyen Orman Mühendisi Yalçın Sefer 1955’ten 2018’e kadar süre gelen değişimi anlattı. 1611 yılında gerçekleşen heyelan sonrasındaki doğal set sonucunda Uzungöl’ün meydana geldiğini belirten Sefer, 1955 yılında tüm alanda 688 yapı,1973 yılında ise 746 yapı yer aldığını söyledi.

KİTAP VE KÜLTÜR ŞÖLENİ BAŞLADI
Trabzon Zorlu Grand Otel’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen 6. Kitap Ve Kültür Şöleni açılışını yaptı. Katılımın fazla olduğu etkinlikte açılış konuşmasını ÇYDD Trabzon Şube Başkanı Nilgün Osmanağaoğlu yaptı. Trabzon da 25 yıldır pek çok eğitim ve kültür faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyleyen Osmanağaoğlu amaçlarının “Tarih, kültür ve sanat kenti olan Trabzon halkını ve burada okuyan öğrencilerimizi, ülkemize mal olmuş şair, yazar ve gazeteci dostlarımızla bir araya getirmektir. Özellikle gençlerimizi onlarla kaynaşmasını sağlayıp, önlerinde yeni ufuklar açmak isteğindeyiz” dedi.

TRABZON’DA KENT ÇALIŞTAYI
Trabzon Haziran Hareketi tarafından Kent Çalıştayı düzenleniyor. Trabzon Haziran Hareketi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemiz yerel yönetim seçimleri sürecine girmiş bulunuyor. Yerel yönetim seçimleri kent sorunlarının tartışılması, çözüm önerilerinin dile getirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Haziran hareketi olarak böylesi bir süreçte; ekonomiden, planlamaya, kültür ve sanat hayatından ekolojiye farklı boyutlarıyla Trabzon üzerine düşünmek ve kentimizin sorunlarını ele almak amacıyla Cumartesi günü saat 10.00’da Trabzon Park Restoran’da Kent Çalıştayı düzenliyoruz. Tüm hemşehrilerimize çağrımız ve davetimizdir. Gelin, şehrimizin yönetimi ile ilgili beraber düşünelim, sorunlarına birlikte çözüm önerileri getirelim.”

Editör: Haber Merkezi