İL BAŞKANLIĞI İYİ SINAV VERDİ

Dün 23 ülkeden 700’e yakın katılımcının katıldığı ‘4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesi Trabzon’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Albayrak’ın hem hava alanında karşılanışı hem de AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ziyareti öncesinde parti binası önünde bekleyen vatandaşlarla coşkulu buluşması dikkat çekti. Bu tablonun AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’nın başarı hanesine bir artı daha katacağı kuşkusuz.

DİKKAT ÇEKTİ!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ziyaretinde basına açıklama yapmadan önce bir süre İl Başkanı Haydar Revi ile başkanlık katında özel olarak görüştü. Bu görüşme sürerken gördük ki Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta da o kata çağrıldı. Dikkatimizden kaçmadı, acaba Balta o kata neden çağrıldı? Merak ettik açıkçası.

TEŞKİLATÇI YAPI

AK Parti İl Başkanlığı’nı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ziyaretinde gördük ki eski bakan, eski vekil ve partide görev yapmış eski başkanlar hazır kıta il binasındaydı. İşte AK Parti teşkilatçı yapısını bu şekilde ayakta tutuyor. Görev almayan isimler dahi kenara çekilmiyor, partinin neferi gibi hareket ediyor. Bu isimlere örnek verecek olursak eski bakan Osman Aşkın Bak, eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, eski Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz gibi.
 

MECLİS OYLUYOR O OYNUYOR!

Önceki gün şahitlik ettik. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi TİSKİ gündemi ile toplandı. Belediyenin adeta ana damarı olan TİSKİ üzerine oylamalar yapılırken gördük ki bir belediye başkanı maddeler oylanırken kendisi oyun oynuyordu. Şaka değil gerçek. Başkan telefonunu eline almış su doku oynuyordu. Şehri hakkını, hukukunu savunmak adına göreve seçilen bir başkan oylama yerine oynamayı tercih etmişti yani. Bütün belediye başkanlarını zan altında bırakmayalım, okları Dernekpazarı Belediye Başkanı’na yöneltelim. Başkan o arada herhalde zihnini açıyordu.

ABARTMAYA GEREK YOK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur geçtiğimiz günlerde bir toplantıya çocuğu ile birlikte katıldı diye yer yerinden oynadı. Şehrin sanki hiçbir sıkıntısı yokmuş gibi bu olay gündeme getirildi. Ne var yani bunda Adanur almış yanına çocuğunu oturmuş masaya. Bu olayı bu kadar abartmaya ne gerek var. Adanur’un varsa hatalı bir işi hepimiz yazalım ama böyle şeylerle gündemi meşgul etmeyelim. 

BİZİM ŞİARIMIZ…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Murat Zorluoğlu birkaç gün önce Gülcemal için bir proje hazırlyacaklarını ve bunu da meclisin takdirine sunacaklarını belirtmiş şehrin en büyük ilçesi olan Ortahisar’ın Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de kendisine teşekkür etmişti. Mecliste bu konuya bir muhalefet gelmediği için de biz de konuyu “Gülcemal’de Ortak Akıl” başlığı ile gazetemize taşıdık. Ancak gördük ki bazı isimler sosyal medyada attığımız başlığı eleştirmiş. Şunu belirtelim ki bizim şiarımız objektif habercilik. Gülcemal için verilen vaatler ortak akıldan çıkar da başka bir zemine evrilirse “Gülcemal’de Akıl Şaştı” diye de manşet atarız. Bunu da bilin istedik.

Editör: Haber Merkezi