ZORLUOĞLU ÖDÜLÜ ALDI

64,61’lik oy oranıyla büyükşehir belediyeleri arasında 5. sırada yer alan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ankara Kızılcahamam’da katıldığı AK Parti’nin 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapanış programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül aldı. Kamp esnasında Zorluoğlu ile de özel bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde elde ettiği başarı için bir kez daha tebrik ettiği Başkan Zorluoğlu’ndan seçim sonrası süreçte belediye bünyesindeki çalışmaları ile ilgili de bilgi aldı. Görüşmede Trabzon’un vizyon projeleri olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi, yatırım adası, Değirmendere dönüşüm çalışmaları, sahil düzenlemeleri ve Gülcemal Projesi’nin yanı sıra, kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak hafif raylı sistem, Kanuni Bulvarı ve bağlantı yolları ile şehir hastanesi gibi Trabzon için büyük önem arz eden projeler de ele alındı.

AS GİT KİM TOPLAYACAK?

İHH tarafından 24 Şubat tarihinde düzenlenen ‘Karanlığa ışık ol’ adı altında yapılan yardım kampanyasının duyurusunun yapıldığı pankart Şubat ayının başından beri Ataprak’ta asılı halde duruyor. Bu şehirde herkes zaten bir yerlere bir şeyler asıyor, yapıştırıyor, giydiriyor ama daha sonrası Allah kerim. Koca Şubat’ın ardından Mart geçmiş, Nisan bugün bitiyor bu afiş hala orada. Anlamadığımız bugüne kadar bundan kimse rahatsız olmamış mı? “Ya kardeşim bu afiş niye amacı hasıl olduktan hemen sonra kaldırılmamış” diye sormuyor. Şehir sahipsiz mi sorusunu akıllara getirmemek gerekiyor.

ZAĞNOS VADİSİNİN HALİ

Hafta sonu hava güzel olunca halk park ve bahçelere akın etti. Zağnos Vadisi de bu mekânlardan biri oldu. Mangal yakan, piknik yapan, çayını içen vatandaşlar geriye adeta bir çöp yığını bıraktı. Bıraktı bırakmasına da bunu temizlemesi gerekenler de anlaşılan piknikte. Belediye temizlik işlerini göreve davet ediyoruz. Güzelim vadiye çöp görüntüleri yakışmıyor. Özellikle Bahçecik tarafının hali içler acısı.  

ÇAVGA’NIN KADIRALAK MESAJI

Tonya’nın Kadıralak Yaylası’nda yılda sadece 2 hafta açan Mor Yıldız çiçeklerinin vatandaşların bilinçsizliği nedeniyle hiç edildiğini defalarca yazdık. UNESCO tarafından da “Korunması gereken dünya mirası” listesinde olan mor çiçekler, üzerinde horon oynayanları mı görmedik, mangal yakanlara mı şahit olmadık. Bunun böyle olmayacağını, bu işe yetkililerin bir el atması gerektiğini belirtmiştik. Ancak biz dedik biz işittik. TSİAD Başkanı Murat Çavga da dün bu konuya dikkat çekmiş. Çavga, “Sözde koruma altına alınmış alanda o güzelim çiçeklerin üzerine park eden araçları, farklı noktalarda kurulmuş canlı müzik sahnelerini, horon halkalarını, her köşe başından çıkan mangal dumanlarını, izdihamı, kalabalığı, düzensizliği ve birçok aksaklığı gördüm” dedi. Belki ‘turizm kenti!’ Trabzon’un yetkilileri bu kez duyarlılık gösterirler. 

FOTO MARATONUN KAZANANLARI

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Trabzon” Temalı Foto Maratonun da ödül ve sergileme alan fotoğraflar belli oldu. Birincilik ödülünü, Vakfıkebir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sabri Altın alırken, 2. Murat Akgün, 3. İse İbrahim Aysündü oldu. Drone Özel Ödülü’nü Fatih Muhammet Topal alırken, masiyon ödüllerinin sahipleri Orhan Yaylı, Elmas Cumcu ve Esengül Yavuz oldu. Foto maratonda sergileme alanlar ise, Fazıl Saraç, Sabri Altın, Metin İnan, Recep Palay, Burak Tomaç, Hüseyin Kolay, Şeker Zaman, Meral Yeşilçiçek, Emre Soytürk, Esengül Yavuz, Turan Reis, Fatih Kesik, Halim Yılmazlatifoğlu, Ali Mermertaş, İbrahim Aysündü, Necdet Bozali, Onur Emre Sarısoy, Vildan Yıldırım, İlhan Uzunismail, Ertuğrul Baştan, Gurbet Erul, Hasan Türker, Fatma Kaşıkçı, Faruk Gamlıoğlu, Sumral Koser, Elif Alkan Bora, Elif Yılmaz ve Ömer Ermiş oldu.

Editör: Haber Merkezi