BALTA TRABZON’A DAVET ETTİ
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, önceki gün TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada, “Burada Trabzon'a hiç gitmeyen arkadaşlarımız da Trabzon'dan bahsediyor. Trabzon milletvekili arkadaşımız Trabzon'dan bahsederken sanki Trabzon böyle, hiç güvenilmeyen, huzursuz, işsizliğin had safhada olduğu, göçün olduğu bir şehir olarak bahsediyor. Size bir örnek vermek istiyorum: Huzursuz şehre, ekonomisi zorda olan bir şehre 2002'de dışarıdan gelen turist sayısı 25 bin, yıl 2018'in rakamlarını veriyorum, 400 bin Körfez ülkelerinden turist geliyor Trabzon'a. 2002'de 300 bin yerli turist, 2018'de 1 milyon 200 bin kişi Trabzon'u gezmeye geliyor. Huzursuz olan, ekonomisi zor olan ve yatırım yapılmayan, zor şartlarda bırakılan bir ile, güvensiz bir ile insanlar gelir mi? Gelmez. Cazibe merkezine insanlar gelir. Buyurun Trabzon'a gelin, Trabzon'da on yedi yılda yapılan yatırımları görün, yolları görün, havaalanını görün, üniversiteleri görün, tünelleri görün, kırsal alandaki köy yollarını, mahalle yollarını görün, oradaki insanların mutluluğunu görün ve dışarıdan gelen insanların nasıl bir büyük şehirde mutlu olduklarını görün” ifadelerine yer verdi.

GENÇ’TEN O MUHTARA TEPKİ
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Pelitli Mahallesi Muhtarının Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Koç'un açıklamalarının suç teşkil ettiğini ifade eden Başkan Genç, “Haysiyetten yoksun ve ahlaka mugayir bu sözlerin bir muhtarın ağzından zikredilmesi en büyük üzüntü kaynağımızdır. Sıradan bir vatandaşın bile ağzına almaması gereken böylesine çirkin ve sinkaflı sözlerin bir muhtarın ağzından lafügüzafın ötesinde hakarete varması; gerçekten bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. AK Parti iktidarları döneminde muhtarlık kurumun ne kadar önemli hale geldiği herkesin malumudur. Bu gerçekler ortadayken henüz seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında Muhtar Mustafa Koç tarafından zikredilen sözlerin hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını belirtmek isterim. Muhtarlarımızın devletin teamüllerini ve işleyişini bilmesi gerekir. Dolayısıyla Muhtar Mustafa Koç'u bu çirkin sözlerinden dolayı kınıyorum.” sözlerine yer verdi.

CORA’DAN FETİH MESAJI
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora İstanbul’un fethinin 566. Yıldönüm nedeniyle TBMM’de yaptığı konuşmada, “Dünya tarihinin akışını değiştiren İstanbul’un fethinin 566. Yıldönümü kutlu olsun. ‘Toprakları değil gönülleri fethetmeye gidiyoruz’ diyen ve Rahmet Peygamberi’nin müjdesi ile şereflenen Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u dünyanın adalet, medeniyet ve hoşgörü şehri yapmıştır. Bu yönetimi ile İstanbul’u farklı kültürlerin buluşma noktası haline getiren Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı bu mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

MİLLİ EĞİTİM VE ALİ ŞÜKRÜ BEY
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle organize edilen “Bir Yiğit: Ali Şükrü Bey” konulu ödüllü kompozisyon yazma yarışması ödül töreni, Boztepe Ali Şükrü Bey kabri başında gerçekleştirildi. Anlamlı bir etkinlik anlamına en uygun bir mekanda gerçekleştirilmiş. Kim düşünmüşse aklına, yüreğine sağlık. Bir de eleştirimiz var. Ali Şükrü Bey’in kabri oldukça güzel bir şekilde dizayn edilmiş edilmesine de anıt mezarla pek ilgilenilmiyor galiba. Kabrin etrafının toz ve kir içerisinde olduğu gözlemleniyor. Hemen her gün bu alanın özellikle temizlenmesi gerekmez mi? Ramazan ayı gibi bir ayda daha dikkatli olunmalı.

Editör: Haber Merkezi