HİSARCIKLIOĞLU’NA TRABZON’DAN TEBRİK
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı ‘İspanya Sivil Liyakat Nişanı Encomienda payesi’ verildi. İspanya Kralı VI. Felipe'nin adına İspanya Büyükelçisi Juan Gonzalez Barba tarafından takdim edilen liyakat nişanı için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, bu ödülü iş dünyasının başarısı olarak gördüğünü söyledi.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na gönderdikleri tebrik yazısında şu görüşlere yer verdiler: ”Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkilere yaptığınız pozitif katkıdan dolayı tarafınıza “İspanya Sivil Liyakat Nişanı Encomienda Payesi” verilmesinden büyük gurur duyduk. Tarihten gelen dostlukları bulunan iki ülkenin özellikle iş dünyası ve işadamları arasındaki ilişkilerin gelişmesine yaptığınız katkının böylesi bir takdiri fazlası ile hak ettiği inancı ve düşüncesiyle tebrik ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.”

NEREDE DENİZE GİRİLİR?
Trabzon'da suyu temiz ve mükemmel olan sahiller belirlendi. Su numunelerini inceleyen Sağlık İl Müdürlüğü, bakanlığın sitesinde bunları yayınladı. Buna göre Akçaabat sahilinde mükemmel derecede bir, iyi derecede üç iyi derecede plaj bulunurken, Çarşıbaşı'nın üç mükemmel derecede plajı, Vakfıkebir'in iki iyi derecede plajı, Beşikdüzü'nün iki iyi derecede plajı, Ortahisar'ın bir mükemmel derecede plajı (Yalıncak), Yomra'nın bir iyi derecede, bir kötü derecede plajı, Arsin'in iyi mükemmel derecede bir iyi derecede plajı, Araklı'nın üç iyi derecede plajı, Sürmene'nin üç iyi derecede, bir mükemmel derecede plajı, Of'un üç mükemmel derecede, bir de kötü derecede plajı bulunuyor.

Plajların ilçelerine göre dereceleri ise şu şekilde oldu:
AKÇAABAT: Mersin Plajı (Mükemmel), Akçakale Plajı (İyi), Salacık Plajı (İyi), Daracık Plajı (İyi),
ÇARŞIBAŞI: Yoroz Plajı (Mükemmel), Kerem Plajı (Mükemmel), Belediye Plajı (Mükemmel),
VAKFIKEBİR: Yalıköy Plajı (İyi), Belediye Plajı (İyi),
BEŞİKDÜZÜ: Liman Arkası Plajı (İyi), Belediye Plajı (İyi),
ORTAHİSAR: Yalıncak Aile Plajı (Mükemmel),
YOMRA: Kaşüstü Plajı (Kötü),
ARSİN: Güzelyalı KTÜ Altı Plajı (İyi), Kendirli Mevkii (Mükemmel),
ARAKLI: Yalıboyu Sahili (İyi), Kalecik Mevkii (İyi), Akasya Mevkii (İyi),
SÜRMENE: Vaha Halk Plajı (İyi), Zeytinlik Mahallesi Karacehennem Mevkii (Yeni), Çamlıca ve Orta Mahalle Orta Sahili (Yeni), Yenimahalle Sahili (İyi), Çamburnu Mesire Yeri (İyi),
OF: Soğukpınar Barınakönü (Kötü), Kıyıcık Karşısı (Mükemmel), Kıyıcık Hastane Önü (Mükemmel), Kavakcami Doğusu (Mükemmel)

PLAJLAR İNCELEMEDE!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediyeye bağlı TRABİ- TAŞ AŞ. şirketi tarafından işletilmekte olan ve sezon açılışıyla birlikte vatandaşların ilgisinin de arttığı gözlenen plajları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Akçaabat’taki Mersin Aile Plajı’nda, İlçe Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Büyükşehir Belediyesi 2. Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu ve TRABİTAŞ AŞ. Genel Müdürü Adnan Gül ile incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, plajda bulunan vatandaşlarla da sohbet ederek, tesisle ilgili görüş ve önerilerini dinledi. Zorluoğlu, deniz şehri olan Trabzon’u denizle daha kolay buluşturacak yeni mekanlar oluşturmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

TURİST BEKLEYEN GÜZELLİK
Trabzon'un Düzköy ilçesinde deniz seviyesinden bin 50 metre yüksekte bulunan, içindeki sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleriyle dikkati çeken Çal Mağarası, yeni turizm sezonunda da yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Dünyanın en uzun ikinci mağarası kabul edilen, "yer altındaki saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası, ziyaretçilerine göz kamaştıran doğal güzellikler sunuyor.

Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Orta Doğu'dan gelen turistlerin ilk uğrak mekanları arasında yer alan mağara, üzerindeki tarihi kalesiyle de ziyaretçilerini büyülüyor. İçinden geçen deresiyle ziyaretçilerini karşılayan mağara, girişinden 200 metre sonra iki kola ayrılıyor. Mağaranın sol kolunda 150 metre, sağ kolunda da 400 metrelik yürüyüş yolu bulunuyor.Çatlaklar sayesinde dış ortamla rahat hava akışı bulunan, yer altında olmasına rağmen vadide yüründüğü hissini veren mağaradan geçen derenin derinliği mevsimsel olarak değişiyor.

Editör: Haber Merkezi