BAKAN DEĞİL GÖREN!
Sosyal medyada gezinirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaşımına gözümüz takıldı. Baktık ki gerçekten Tunceli ihya edilmiş. Tunceli şehir merkezinde yapımı tamamlanan 9 kilometrelik lale motifli şehir geçişi Avrupai bir havayı yansıtıyordu. Tunceli için elini kim taşın altına koyup böyle bir güzelliği yaşattı ise onlara teşekkür ediyoruz. Ancak Tunceli’ye yapılan bu görsel yatırımları görüp birde kendi şehrimiz Trabzon’u gözümüzün önüne getirdiğimizde Uzunsokak’taki lağım kokusu aklımızı başımızdan alıyor. Demek ki bu işin oyla veya destekle çok da fazla bir ilgisi yok. Siz istediğiniz kadar oy verin, dört değil 14 bakanı Ankara’ya gönderin, iş ve hizmet istenilirse yapılıyor. İstenilmediği takdirde ise Trabzonlu lağım kokusuna layık görülüyor. Dememiz o ki sıkıntıyı aşmak için bakmak değil görmek lazım. Bilmem anlatabildik mi?

KAYMAKAM YAKUTA…
Trabzon’a bağlı Vakfıkebir İlçesi’nde Kaymakam Mesut Yakuta’nın organize ettiği ve vatandaşları canından bezdiren Abarth Egzost gürültüsü çıkaran sözde araç sürücülerine karşı yapılan uygulamadan sonra rahat bir uyku uyuduklarını ifade eden ilçe halkı, Kaymakam Mesut Yakuta’ya hayır dua ve teşekkürlerini iletiyor. İlçedeki basının duayen isimlerinden Muhammet Taş’ın da geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan çağrısı üzerine harekete geçen Kaymakam Yakuta’ya dua eden vatandaşlar, “Böylece de devletin meydanı şehir eşkıyalarına göz açtırmayacağı kanıtlanmış oldu. Kaymakam Yakuta başta olmak üzere uygulamaya katılan tüm emniyet ve jandarma güçlerimizden Allah razı olsun” dediler.

KORAY AYDIN’A TEPKİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli" demesi ve ardından bazı partililerin tepki göstermesine ilişkin, "Bu gaf karşısında iştahla gülen isimlerin konuya açıklık getirmesi gerekmektedir." ifadesini kullandı. "Oradaki kitle kimi yuhaladı? MHP Lideri Bahçeli'yi mi yoksa Koray Aydın'ın gafını mı?" sorusunu yönelten ve bu soruların cevabının verilmesini isteyen Yalçın, şunları kaydetti: “İçerideki görüşmeden üç kişi dışarı çıkıyor. Sonra Koray Aydın, 'Devlet Bahçeli' gafını yapıyor. Ardından gülüşmeler başlıyor ve 50-60 kişilik bir grup yuh çekiyor. Bu gaf karşısında iştahla gülen isimlerin konuya açıklık getirmesi gerekmektedir. İçerde böyle bir kumpas kurulmuş olabilir mi? Bunu da sorularımıza ekliyoruz.”

SÜMELA ÇÖPLÜK MÜ?
Trabzon’un Maçka ilçesinde yapılmakta olan Sümela seyir tepesi yolundaki görüntüler pes dedirtti. Piknikçilerin bütün çöplerini ortaya bıraktığı yerde ortaya çıkan görüntü tepki topladı. Turizm şehri olmak için çaba verilen bu kentteki doğal kaynakların daha sağlıklı kullanılarak korunması istendi. İnsanın yaşadığı yerin bir nevi evi olduğunu söyleyen vatandaşlar “İnsanlar nasıl evini çöplüğe döndürmüyorsa yaşadığı doğasına da çöplük muamelesi yapmamalı” dediler.

BORÇLULAR DİKKAT!
Trabzon Büyükşehir Belediyesine borçlu olan vatandaşlara sunulan en kapsamlı yapılandırma fırsatı, 31 Temmuz Salı akşamı mesai bitiminde sona eriyor. Yapılandırma hakkından yararlanmak isteyenlerin bu tarihe kadar mutlaka işlemlerini yaptırmaları gerekiyor. Yapılandırma kapsamında 1 Kasım 2018 tarihine kadar yapılandırılmış borcunu peşin ödeyenin gecikme zammı ve faizleri silineceği gibi Yİ-ÜFE farkının da yüzde 90’nı siliniyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ayrıca VakıfBank ve YapıKredi World kart ile Ziraat Bankası Combo karta peşin ödemelerde 3 taksit yapma avantajı sunuyor. Borcun 30 Kasım 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde ise Yİ-ÜFE farkının yüzde 50’si siliniyor. Peşin ödeyemeyecekler için ise 6-9-12-18 taksit şeklinde ödeme imkânı getirildi. Borcunu bu şekilde taksitlendirenlere 2 ayda bir taksit ödeme imkanı sunuluyor.

Editör: Haber Merkezi