AMAN DİKKAT!
Bugün arife ve yarın bayram. Malum koronavirüs salgını ile mücadele halindeyiz. Bu yüzden toplu bayramlaşmalardan uzak duralım. Mesafeden, maskeden ve hijyenden asla ama asla taviz vermeyelim. Alınan tedbirlerin hepsi bu sıkıntının biraz daha erkenden atlatılması için. Tedbirlere uyalım bayramı tadında yaşayalım.

VAKALAR ARTINCA
Artan vakaların ardından Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaşüstü Kampüsü’nün yakınındaki Kredi Yurtlar Kurumu Yomra Kız Öğrenci Yurdu’nu ilave birim olarak kullanacak. Geçici olarak kullanılacak yurtta, tedavi ve takip, güvenlik, izolasyon sağlık personeli görevlendirilmesi ve koordinasyonu kararlaştırıldı.

ALOOO, TELEFON ÇEKMİYOR
Duyduk ki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi yerleşkesinde telefon çekmiyormuş. Hatta bunu bizzat hastanenin bir doktoru bize söyledi. Hasta yakınlarının kendisine ulaşamadığını belirten KTÜ’lü doktor bu sorunun aşılması için yardım istedi. Bölgenin en teşekküllü hastanesinde telefon çekmemesinin nedenini bilmiyoruz ama bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini biliyoruz. Hastane yönetimi bu sorunu ivedilikle çözmelidir.

İYİ PARTİ’DE YARIŞ KIZIŞTI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı için mevcut Başkan Azmi Kuvvetli ve son genel seçimlerde Milletvekili Adayı olan Tuna Taşkın yarışacak. Üçüncü bir adayın yarışa girip girmeyeceği şimdilik belli olmazken İl Kongresi’nin demokratik bir havada geçmesi bekleniyor. Öyle ki Tuna Taşkın adaylığını İl Başkanlığı binasında açıkladı. Bu görüntü İYİ Parti’de seviyeli bir başkanlık yarışının gerçekleşeceğini gösteriyor.

DANIŞMANLARA ELEŞTİRİ GELDİ!
Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile Sümela ve Ortahisar Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası açılışları gerçekleştirildi. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ismi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ndeki sıfatı yanlış dile getirmesi danışman kadrosuna eleştirileri çevirdi. Telefonla arayan bir AK Partili demek ki danışman kadrosunu seçerken daha dikkatli olmak gerekiyormuş eleştirisinde bulundu.

FOTOĞRAF YARIŞI
Sümela ve Ortahisar Ayasofya Camii’nin açılışında şunu da gördük ki fotoğraf karesine girmek adına birçok isim yarış halindeydi. Ancak restorasyonlarında asıl emek sahibi olan isimler ise açılış kurdelesinin yanına bile yaklaştırılmadı. Ortada bir emek var ise o emeğin sahipleri adına da en azından bir kişi fotoğraf karesine girebilirdi diye düşünüyoruz. Umarız bundan sonraki açılışlarda buna dikkat edilir.

Editör: Haber Merkezi