EN ŞANLI ZAFERLERDEN
Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bayram mesajları ardı ardına geldi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “En şanlı zaferlerden biri olan, 30 Ağustos 1922’de kazanılan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98. yıl dönümünü yine gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu günlere ulaşmamız için elinde her ne imkân varsa kullanan, kanlarıyla hatta canlarıyla fedakârlık gösteren tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, şehitlerimize ve gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kaydetti.

TÜM İMKÂNSIZLIKLARA RAĞMEN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz; tüm imkânsızlıklara rağmen verilen zorlu mücadelelerin ardından Dumlupınar’da zafere taşınmıştır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

VARLIK VE YOKLUK MÜCADELESİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Türk İstiklâl Savaşı'nı zaferle nihayete erdiren 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı 98. kez kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi varlık ve yokluk mücadelesi veren Türk milletinin bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını kurtarma mücadelesinin destansı adıdır. 30 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde düşman askerlerine vatanımızı çiğnetmeyen kahraman askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.”

UMUT IŞIĞI OLDU
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “Yedi düvele karşı verilen Kurtuluş Savaşı mücadelesi ve bağımsızlık ruhunun başarıya ulaştığı 30 Ağustos Zaferi hem milletimize hem de bütün dünya mazlum milletlerine bir umut ışığı olmuştur. Milletimiz dün kurtuluş savaşı mücadelesinde nasıl ki ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın etrafında birleştiyse bugün de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında birleşerek küresel güçlere başkaldırmaktadır. İnşallah 30 Ağustos Zaferi'nde olduğu gibi bugün verdiğimiz savaşı da kazanarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini küresel güçlerin boyunduruğundan tamamen kurtaracağız. Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere ülkemizin bağımsızlığının kazanılmasında ve yaşatılmasında canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

NE KADAR ÖVÜNSEK AZ
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün: “Vatan topraklarının kurtuluşu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 98.yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Milli Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnet ve saygıyla anıyorum.”

MİNNETLE ANIYORUZ
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “Cumhuriyet Halk Partisi; emanetçisi olduğumuz Cumhuriyet değerlerine kararlılıkla sahip çıkar, bunun için azimle çalışır. Gelecekten umutludur. Modernlik hedefi kuran tüm ulusların öncü partisidir. Ülkemizin kuruluşunda önemli bir yere sahip olan bu günde kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anar, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.”

TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLDİ
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından bundan tam 98 yıl önce büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde kazanılan büyük zafer ile bağımsızlığımız ve milli hâkimiyetimiz milletimize müjdelenmiş; Türk milleti ve onun eşsiz kahramanları bu zaferle bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini, bayrağının indirilemeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük taarruzu 30 Ağustos zaferi ile taçlandıran tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi