BAŞHEKİM TEKİNBAŞ TAKDİR GÖRDÜ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimliği’ne atanan Prof. Dr. Celal Tekinbaş, hastanede önemli bir soruna parmak bastı.  Farabi Hastanesi’nde uzun zamandan bu yana tasarruf tedbirleri nedeni ile hasta refakatçılarına yemek verilmiyordu. Son bir haftadır artık refakatçilere de yemek verilmeye başlandı. Bu durum hasta yakınları tarafından olumlu karşılanırdı. Başhekim Tekinbaş bu davranışı ile takdir görürken özellikle çevre illerden gelen hasta yakınlarının refakatçi olarak tabldottan yemek verilmemesi ciddi sıkıntılar doğuruyordu.

***

MEMNUNİYET DUYMUŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2021-2022-2023 yıllarını kapsayan yeni ekonomi programı değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu, “Programda özel sektörün öne çıkarılarak girişimciliğe, teknolojiye, yüksek katma değerli yurtiçi üretime odaklanılmış olmasıyla, yüzde 5 ve üzerinde yüksek büyümenin hedeflenmesi özel sektörümüze heyecan ve moral vermiştir. Reel sektörü, KOBİ’leri, üreticileri ve yatırımları destekleme yönündeki adımların devam edecek olmasını da ayrıca memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu durumdan memnuniyet duyarken Trabzon’da ekonomini başındaki isimler bakalım durumu nasıl yorumlayacak.   

***

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ İNTERNET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öğrencilere seslendi. Karaismailoğlu, “İhtiyaç olduğu sürece öğrencilerimize ücretsiz internet paketlerini vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin ulaşım altyapılarını çağın gereği ulaşım sistemleriyle donatmak için topyekun bir seferberliğe giriyoruz. Türkiye'mize ve vatandaşlarımıza her zaman en iyiyi, en güzeli ve en yeniyi vermek için durmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı. Umarız bu sözler lafta kalmaz ve ihtiyaç duyan her öğrenciye internet hizmeti sunulur.

***

SON 15 YILDA AZALMA VAR!
 

Karadeniz’de 1 Eylül'de başlayan av sezonunda 1 ay geride kalırken balıkçılar son 15 yılda palamut avcılığında yüzde 50 oranında azalma olduğunu belirtti. Bugünlerde Trabzon’da balık tezgâhlarını genellikle palamut süslerken diğer balık çeşitlerine ise daha az rastlanıyor. 1 ay önce başlayan balık av sezonunu değerlendiren Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, palamut avının bu sezon fena olmadığını ancak son 15 yılda yüzde 50 oranında palamut avının gerilediğini söyledi. Geçen sezon palamudun pek olmadığını bu sezon ise iyi düzeyde olduğunu belirten Mutlu, şu ana kadar hamside de iyi yönde işaretler aldıklarını söyledi. Bu azalışın sebebini iyi irdelemek gerek. Muhakkak bu sebepler arasında doğa ile inatlaşmamızın da katkısı vardır.

***
GÜLCEMAL ÖNERİSİ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Gülcemal Projesi için öneride bulundu. Oyman önerisi ile ilgili şunları dile getirdi: “CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak şehrimiz için önerilere devam ediyoruz. İlgili STK’lardan da görüş alarak Gülcemal Projesi için halkımızın betonlaşan ve taşlarla dolu parklarda veya bahçelerde değil, şehir merkezinde gerçekten nefes alabileceği bir alan oluşturmak, sağlıklı yaşam için spora teşvik etmek ve Ortahisar ilçemiz gibi büyük bir ilçede amatör spor kulüplerimizin rahatça ulaşabileceği yeni bir sahaya kavuşturmak için siz değerli Ortahisar’a önerimizi sunmak istiyoruz. İddia etmiyoruz net olarak söylüyoruz Cumhuriyet Halk Partisi, Ortahisar’a çok yakışacak.”

Editör: Haber Merkezi