MEHMETÇİĞİN ARKASINDAYIZ
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mücadelesine “sonuna kadar ordumuzun arkasındayız” mesajıyla destek verdi. Aydın “Mehmetçiğin ayağına taş değerse bunu kalbimizden hisseden bir kültürden gelen insanlarız. Sonuna kadar varız, sonuna kadar yanınızdayız. Şehitlerimize rahmet olsun, Mevlâm gazilerimize ve güvenlik güçlerimize sağlıklı ve uzun ömürler versin.” ifadelerini kullandı.

DEMELİ’NİN ACISI
Eski MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, kardeşi Mahmut Demeli’yi kaybetti. Mahmut Demeli’nin vefatı, Demeli ailesini yasa boğdu. Merhum Demeli’nin naaşı, bugün (30.10.2019 Çarşamba) Aktoprak Köyü Merkez Camisinde öğle namazının ardından düzenlenecek cenaze töreninin ardından aile kabristanlığına defnedilecek.

TABELA USULSÜZ
Akçaabat ilçesi 100. Yıl İlkokulunun bahçe duvarında bulunan Atatürk portresinin kaldırılarak yerine yönetmeliğe aykırı olarak okul isminin yazıldığı tabelanın asılması tepkilere neden oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği’nin 5. maddesinin 7. numaralı bendinde “Tabelalara binaların ana giriş kapısının sol yanında yer verilir. Giriş gölgeliği bulunan binalarda ise tabelalar, gölgelik alnına uygulanır.” hükmüne rağmen okulun giriş kapısının solunda yer alan isim tabelası usulsüz olarak hem de Atatürk fotoğrafı kaldırılarak yeni yerine monte edildi.

MERCAN FUARCILIK’TAN ALPER’E ZİYARET
Mercan Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Mercan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan ve Muhammet Mercan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette karşılıklı bilgi alışverinde de bulunuldu.

MİNDER EZİYETİ
Trabzon'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yılı kapsamında düzenlenen kutlamalarda taekwondo gösterisi yapacak olan sporcuların minder toplayıp kaldırmaları eziyete dönüştü. Etkinlikte vatandaşlar ve il protokolü tarafından yaşanan en şaşırtıcı olay ise sporcuların minder eziyeti oldu. Bir gösteri yapmak için hazırlanan taekwondo sporcuları minderleri sermek için uzun uğraş verdi.

Minderlerin kurulumun ardından gösterilerini yapan sporcular tekrar minderler sökmeye başladı. Minderlerin bir bölümünü söken sporcular gelen talimat üzerine minderleri tekrar sermek için uğraştı. Minderleri eski haline getiren taekwondo sporcuların bu gösterinin ardından yöresel halk oyunları gösterisine geçildi.

FINDIK DESTEĞİ BELLİ OLDU!
Ekonominin belkemiği çiftçinin, 2020 yılında alacağı destekler belli oldu. Mazot yardımı artarken, gelecek yıl ilk kez gübre parası ödenecek. Çobanlara 5 bin lira teşvik verecek olan devlet, et üreticisine hayvan başı 25 ila 600 lira destek sağlayacak. Fındık desteği dekara 170 lira olacak.

Bu yıl ilk kez dane zeytine prim verilecek. Havza bazlı üretimde dane zeytine kilo başına 15 kuruş ödenecek. Ayrıca zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu için de dekara 100 lira verilecek. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale destekleme primi 5 kuruştan 10 kuruşa çıkarıldı.

Süs bitkisi, tıbbi aromatik bitki gibi iyi tarım uygulamaları desteği dekar başına 10 ile 150 lira arasında değişecek. Yerli tohum teşvik edilecek. Sertifikalı patates tohumu kullanana 80 lira destek verilecek. Çitçinin 2020 yılı destekleri belli oldu! İlk kez gübre parası ödenecek.

Editör: Haber Merkezi