BANDO GRUBU ALKIŞ ALDI
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde aralarında öğretmen, akademisyen, bankacı, mühendis ile mimarların bulunduğu arkadaş grubu, oluşturdukları bando takımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Halk maske takıp, sosyal mesafeye uyan grubun gösterisine coşkuyla eşlik etti. İlçedeki okullardan mezun olan ve okul yıllarında bando takımında yer alan, aralarında akademisyen, öğretmen, doktor, bankacı, mühendis ve mimarların yer aldığı arkadaş grubu, kurdukları Vakfıkebir Sivil Bando Takımı ile ilçe halkına bayram gösterisi sundu.

Özel hazırlattıkları Türk bayraklı tişörtlerle sokağa çıkan grubun gösterisi ilgiyle izlenip alkış aldı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla maske takıp, sosyal mesafeye uyarak yürüyüş yapan grubun gösterisine coşkuyla eşlik etti. Grubun performansı alkış alırken, ellerinde Türk bayraklarını sallayan çocukların da ilgi odağı oldu. Çocukların yanı sıra gençler ve vatandaşlar bu anları, cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Hükümet Konağı’nda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan bando grubu, gösterilerine ilçe sokaklarında devam etti.

PARAMOTORLAR İLGİ ÇEKTİ
Cumhuriyet’in 97. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da bir çok etkinlik ile kutlandı. Cumhuriyet Bayramı törenleri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun valilik önünde tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kutlamalar, daha sonra valilik binası önündeki tören alanında devam etti. Kutlamalar ve konuşmaların devam ettiği esnada alanın üzerinde turlayan 2 paramotor kutlamaların ilgi odağı oldu. Tören boyunca alanda uçan paramatorlar Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayıcı mesajlar açarken, katılanların ilgi odağı oldu.

DEMOKRASİNİN SEMBOLÜ
Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Suiçmez şunları dile getirdi: “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve önderliğinde Türk milletinin yazdığı Kurtuluş Savaşı destanımızın sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletidir. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, karanlıktan aydınlık bir geleceğe bilim ve akılla yürüme azminin büyük bir zaferidir. Cumhuriyet yurttaş olmanın, bağımsızlığın, özgürlüğün, adaletin, hukukun, demokrasinin sembolüdür.

Trabzon Barosu olarak; demokratik, laik ve sosyal bir Hukuk Devleti olan Cumhuriyet’imizin kazanımlarından ve ilkelerinden ödün vermeden, Cumhuriyet’imizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrim arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet ve saygıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

EN ESKİ ÖRNEK
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Muhtarlar Haftası dolayısı ile Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert ile baş azası Neriman Turan’ı ziyaret etti. Şube Başkanı Boz, Kadir Sert nezdinde tüm muhtarların muhtarlar haftasını tebrik ederek, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için çabalayan Trabzon'da görev yapan muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Haftasını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi