O MUHTARA TEPKİ DİNMİYOR
AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu da Pelitli Mahallesi Muhtarının Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Dilekoğlu muhtarlık müessesesinin halka en yakın birim olduğunu ifade ederek, “Muhtarlık müessesi tarihi olan bir müessesedir. Muhtarlık müessesesi, sorumluluğu olan ve mahallesindeki halkla devlet arasında köprü konumunda bulunan bir makamdır. Şunu unutmamak gerekir ki, muhtarlık makamı icra makamı değildir” dedi. Muhtarlık müessesesinin toplumda bir ağırlığının olduğunu belirten Dilekoğlu, “İcra makamında olmayan bir muhtarın icra makamındaymış gibi bir tavır sergileyerek, ağza alınmayacak cümlelerle hakaret etmesini, ne oldum delisi, olarak tanımlamak mümkündür. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nu kendi kültür seviyesine göre eleştirdiğini sanan ancak mahalle halkını temsil edemeyen şahsın önce mahalle halkından sonra muhtarlardan ardından belediye başkanımızdan ve son olarak kamuoyundan özür dilemesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

GRUP SÖZCÜSÜ GİBİ
AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora gündemi yakından takip ediyor. Bir yandan parti grup yönetim kurulu üyeliği yaparken diğer taraftan da plan ve bütçe komisyonundan görev üstleniyor. Ankara’dan ayrıldığı anda da soluğu Trabzon’da alıyor, talepleri dinliyor. Cora, partisinin duruşundan da taviz vermeyerek gündemde yer alan konularda ilk açıklama yapan isimlerden oluyor. Parti disiplini içerisinde muhalefete cevap verip konuları yorumlayarak partinin Trabzon’daki sözcüsü gibi konuşuyor. Cora’nın bu temposu genel merkezin de takibinde. Cora bazen yiğitliğe soyunurken kötü adam bile olabiliyor. Siyasetin inçe çizgisi orada işte. Bu dengeyi tutturabilmek önemli. Muhalif kesim tarafından eleştirilerin odağında olsa da parti tabanında göre Cora bu dengeyi iyi koruyor.

İMAMOĞLU GELİYOR
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı’nda baba ocağı Trabzon’a geliyor. İmamoğlu bayramın birinci günü saat 17:00’da Trabzon Havaalanı’nda olacak. İmamoğlu, bayramın ikinci günü saat 12:00’da da Atatürk Alanı’nda halkla bayramlaşacak. İmamoğlu’nun bu ziyaret kapsamında Giresun ve Ordu’da da ziyaretler gerçekleştireceği belirtildi.

TİSKİ ONAYLANDI
TİSKİ Faaliyet Raporu oy çokluğu ile.. TİSKİ’nin 2019 Yılı 1. Olağan Genel Kurulu dün devam etti. İlk olarak yoklama ile başlayan Genel Kurulda, TİSKİ Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet Raporu görüşüldüğü sırada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, meclis sırasına geçerken, meclisi 2. Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti. TİSKİ’nin Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. CHP Grup Başkanı Vekili Turgay Şahin tarafından Faaliyet Raporu görüşülmesi sırasında belediyede yapılan atamaların meclise tanıtılması gerektiğinin yasal zorunluluk olduğu ifade edildi. Bu görüşe AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir de katıldığını kaydetti. Faaliyet Raporunun görüşülmesinin meclis komisyonlardan gelen maddelerin görüşülmesi ile devam edildi. İlk olarak 2018 Mali Yılı Bilançosu görüşüldü. Bilanço İYİ Parti ve CHP Gruplarının red oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca genel kurulda TİSKİ’nin yeni teşkilat şeması da onaylanmış oldu.

TONYALILARDA DEĞİŞİM
2012 yılından beri Ankara'daki faaliyet gösteren Ankara Tonyalılar Derneği, 26 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği genel kurul ile yeni yönetimini belirledi. Genel kurul sonrasında başkanlığa Emekli Kurmay Albay Mustafa Yıldırım seçilirken yönetiminde şu isimler yer aldı: Cemil Özgür Tomar, Mehmet Cemal Öztürk, Zeynep Güner Tomar, Filiz Paşaoğlu Gül, Yusuf Günaydın ve Seçkin Gül. Denetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Kemalettin Aydın, Hasan Fermanoğlu ve Mustafa Karagüzel. Başkan seçilen Yıldırım, kongrenin hayırlı olmasını dilerken, derneğin kurucu başkanı Ahmet Paşaoğlu ve bir önceki başkan Ayşegül Banker Etker ve yöneticileri ile birlikte kuruluşundan bugüne kadar derneğe hizmet eden ve emek veren herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi