MİLLETVEKİLİ BALTA HARIL HARIL
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, TBMM’nin tatile girmesine rağmen çalışmalarına devam ediyor. Milletvekili Balta, hem ülke için hem de Trabzon için proje üretmeye devam ettiklerini belirterek “Ülkemizin ve şehrimizin kalkınması için elimizi taşın altına koyduk. Meclis tatile girmesine rağmen çalışma arkadaşlarımızla birlikte hem devam eden projeler olsun hem de yeni projeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz ülkemize ve şehrimize sevdalıyız. Bunun içinde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için tüm gücümüzle gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

SAĞLAM BAŞKAN ADAYI MI?
Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken potansiyel belediye başkan adaylarının isimleri de konuşulmaya başlandı. Büyükliman Bölgesi’ndeki ilçelerde de sürpriz isimler ortaya çıkmaya başladı. Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam'ın bölgedeki ilçelerin birinden aday gösterileceği iddia ediliyor. Sağlam’ın ismi bölgede büyük bir heyecana neden olurken Sağlam’ın hangi ilçeden belediye başkan adayı olacağı merak ediliyor.

ERKAN’DAN TEPKİ VAR
İYİ Parti İl Başkanvekili Muhammet Erkan, İYİ Parti’nin HDP ile yan yana gösterilmesine tepki gösterdi. Erkan, “Buradan hareketle İyi Parti’yi HDP ile işbirliği içinde göstermek en hafif ifadeyle seviyesizliktir. Bugün sorgulanması gereken Ülkücülerin İYİ Parti’de bulunması değil, bir takım ülkücülerin Türklüğü ayaklar altına aldım diyenlerle yol yürümesidir. İYİ Parti Trabzon il başkanlığı olarak bu seviyesiz değerlendirmeleri zamanı geldiğinde ilgililerin yüzüne vurmak için bir kenara kaydettiğimizin bilinmesini isteriz” dedi.

SİYASİ PARTİLER ARAYIŞTA
Türkiye 2019 yılında yerel seçimlere gidecek. 2023 seçimlerinin önemli ayağı olan yerel seçimlere Trabzon son derece önem veriyor. Trabzon’da Şalpazarı ve Düzköy Belediyeleri hariç tüm belediye başkanlıkları AK Parti’de. İktidar partisi AK Parti 2019 seçimlerinde hem mevcut belediyelerini korumak hem de muhalefetteki belediyeleri almak için çaba sarf edecek. Yerel seçimlerin en belirleyici özelliği ise belediye başkan adaylarından çok mahallelerde ki belediye meclis üyeleri. AK Parti’de, CHP’de, MHP’de, İYİ Parti’de mahallerde ki etkin isimlere kanca attı. Hangi mahallede kim seviliyor ve oy getirecekse o isimlere belediye meclis üyelikleri teklifi de götürülmüş.

‘YARIM İLE YAMALAK’ VİZYONDA
‘Yarım ile Yamalak’ filminin yönetmeni Kubilay Yılmaz ile başrol oyuncuları Selahattin Çakır ve Adem Eraydın, gazetemizi ziyaret ederek filmin içeriği hakkında bilgi verdiler. Başrol oyuncularından Selahattin Çakır, filmin tamamının Trabzon’da çekildiğini belirterek “Şehrimizde çok güzel bir film çektik. Filmimizi izleyenler pişman olmayacak. 17 Ağustos’ta vizyona girecek. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi

SUSTURUN SİLAHLARI
Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karlık Mahallesinde havaya atılan kurşun evinin önünde oturan Mustafa Alkan'a isabet etti. Zevkine atılan kurşunların hedefi olan Alkan, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kurşunun sadece omuzunu sıyırdığı Alkan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Mahalle Muhtarı Halim Demirci, vatandaşları uyararak havaya ateş açmamalarını istedi. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi