BİRLİK VE BERABERLİĞİN MANEVİ İKLİMİ
Bugün Kurban Bayramı ve mesajlar ardı ardına geldi. İşte o mesajlardan bazıları... Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Bayramlarımız, milletimizin birlik ve beraberliğinin, yarınlara dair umut ve heyecanların tazelendiği müstesna günlerdir. Bu özel zamanlarda gerek İslam âleminde gerekse ülkemizde, yüce dinimizin gereklerini yerine getirmenin hazzı yanında, paylaşmanın, huzurun, birlik ve beraberliğin ortaya koyduğu eşsiz manevi iklimi de doyasıya yaşamaktayız.

Dargınlıkların ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak, küslüklerin sona ermesiyle toplumsal barışın da perçinlendiği bayramlarımız, asırlar boyunca koruduğumuz hasletlerin önemini bir kez daha hatırlatmakta ve yarınlarımızın bu değerler sayesinde her daim refah ve huzurla geleceğine işaret etmektedir.”

ÖNEMLİ BİR VAZİFE
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “Bayramlar insanlar arasından birlik ve beraberliği güçlendiren sevgi ve saygının perçinlendiği önemli günlerdir. Bu mübarek Kurban bayramının da şehrimizde ve ülkemizde birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum.

Allah'a yakınlaşma ve Yüce Allah'ın rızasını kazanma adına önemli bir vazife olan kurban ibadetini yerine getiren bütün Müslüman kardeşlerimin kestikleri kurbanların kabul olmasını diliyor, başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum.”

HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Gölgesinde yaşadığımız, huzur bulduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere ne zorluklarla geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Her dönemde olduğu gibi günümüzde de ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor. Yeter ki biz bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.

Bu oyunların üstesinden her zaman olduğu gibi yine de geliriz. Bizler, demokrasimizle, ekonomimizle, dış politikamızla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarana kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Kurban bayramının milletimize, İslam âlemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı haktan niyaz ediyorum.”

BİZDEN İSTENEN GÖNLÜMÜZÜ AÇMAK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Gerektiğinde malımızı, canımızı ve tüm varlığımızı Allah yolunda feda etmenin sembolik ifadesi olan Kurban Bayramı; paylaşmanın, ebedi mutluluk ve huzuru elde etmenin de kapısını aralamaktadır.

Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir. Bu vesile ile Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinin sıkıntılarımızdan kurtulmaya vesile olmasını temenni ediyor, bizleri bu mübarek günlere kavuşturan Rabbime hamdediyorum.”

KURBAN PAYLAŞMAKTIR
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Kurban Bayramı; birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşmaktır. Bayramlar; her türlü dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı müstesna günlerdir.

Bu özel günlerde, inancımızın ve kültürümüzün gerektirdiği gibi davranmak, gönüllerimizi birbirine daha da yakınlaştıracaktır. Milletçe birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bayram günlerinde; aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan onurlu aile fertleri ve yakınlarını bir kez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, bizleri daha da güçlü kılacaktır.”

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün: “Bilindiği üzere Bayramlar; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimiz; diğer yandan da, kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır.

İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Bu duygularla Türk İslam Âleminin ve Trabzon Sürmeneli hemşerilerimin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, terörün son bulduğu bir Türkiye özlemi ile mutlu bayramlar dilerim.”

Editör: Haber Merkezi