ERDOĞAN GİRESUN’DA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Giresun’daki sel bölgesine gelerek Dereli ilçesinde incelemelerde bulunacak. Selden etkilenen ilçeleri havadan inceleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, balık av sezonunun da açılışına katılacak. Sel mağdurlarına verilecek destekleri Giresun’da açıklaması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel bölgelerindeki incelemelerin ardından akşam saatlerinde 2020-2021 su ürünleri av sezonu açılışına katılacak. Merkez Balıkçı Barınağında düzenlenecek etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan balıkçılara seslenmesinin ardından denize kalkan ve mersin balığı bırakacak. Vatandaşlara taze balık dağıtımını da gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra balıkçı gemisi ile denize açılacak.

ANKARA’YA ÇAĞRI VAR
Trabzon şehir içi trafiğini rahatlatması adına Çukurçayır ile Değirmendere arasına yapılacak alternatif yolla ilgili vatandaşlar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın devreye girmesini istiyor. Vatandaşlar şu görüşte birleşti: “Trafiğin çözümü için bu yol acil olarak yapılmalı. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a istimlak için çağrıda bulunuyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gereken hızlandırmayı yapıyor fakat müteahhit firma istimlak olmadan çalışamıyor. Yol için şantiye binaları kurulmuş ve sadece istimlak bekleniyor.” Vatandaşın bu çağrısı Ankara’dan karşılık bekliyor. Bu yol trafiğe büyük rahatlık kazandıracaktır.

DEMOKRASİYE SAYGI
Milliyetçi Hareket Partisi ilçe kongreleri hız kesmeden devam ediyor. İlçelerde destek gören ilçe başkanları gerçekleştirilen kongrelerle görevleri devralıyorlar. Ancak görüyoruz ki özellikle Ortahisar İlçe kongresi öncesinde adaylar arasında atışmalar üst seviyeye çıkmış durumda. Mevcut İlçe Başkanı Murat Gedikli İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’a açık desteği ile gövde gösteri yaparken aynı destek de İl Yönetimi’nden kendisine geliyor. Seçim öncesinde bu tarz durumlar ne kadar doğru bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var o da demokrasiye olması gereken saygıdır. Yarışa giren diğer ilçe adayı Orhan Bal görmezden geliniyormuş gibi davranılmaya çalışılsa dahi seçimi kazanması halinde görev yaptırılmayacak gibi söylemler çok da hoş değil. Bu demokrasiye uymaz.

BEN DE VARIM DİYEBİLİR!
MHP Ortahisar’da durum bu iken olayın bir de İl Başkanlığı seçimi boyutu var. Her ne kadar seçilen ilçe başkanları mevcut İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın yanında görünse de bu ilçe başkanlarının eski İl Başkanı Nihat Birinci ile diyalogları da göz ardı edilmemelidir. Yaklaşana il Başkanlığı seçiminde Bekir Sıtkı Tarım şimdilik tek aday olarak gözükse de, Nihat Birinci ‘Yarışta Ben de varım’ derse kimse şaşırmasın. Bizden söylemesi.

SANAYİCİ İCRAAT BEKLİYOR
Trabzon Büyük Sanayi Sitesi Yaptırma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği'nin olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Dernek binasında yapılan ve tek liste ile yapılan seçimde yeniden mevcut başkan Ayhan Arbacı güven tazeledi. Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Arpacı, “Sanayi esnafı arkadaşlarım bana güvendikleri için kendilerine teşekkür ederim. Güven tazeleyerek kaldığımız yerden sanayimiz için en güzel çalışmaları yönetimimle yapmaya devam edeceğiz” dedi. Şimdi bu sözlerin hayat bulması lazım. Sanayici esnafı darda ve Başkan seçtikleri Arpacı’dan bu sıkıntıların aşılması için icraat bekleniyor. Beklenen bu, siyasi isimlere teşekkür edilmesi değil.

Editör: Haber Merkezi