BİR ŞİKAYET
Botanik Park’ın içerisinde yer alan kafeterya ile ilgili bir şikayet kulağımıza geldi. Şikayete göre o kafeterya saat 18.00 itibarı ile kapatılıyormuş. Botanik Park’a gidip vakit geçirmek isteyen vatandaşlar saat 18.00’ten sonra buradan faydalanamıyor yani. O alan insanların vakit geçirip, huzur bulması adına inşa edildiğine göre kafeterya hizmeti de ileri saatlere kadar verilmelidir düşüncesindeyiz. Bu şikayet Trabzonlu vatandaşlardan. Umarız tarafımıza iletilen bu şikayet kısa sürede aşılır. Yetkililer bu konuda gerekeni yapacaktır.

VELİ TEPKİSİ
Yine Botanik Park’ın içerisinde bulunan Millet Kıraathanesi ile ilgili de bir serzeniş aldık. Bir öğrenci velisi arayarak bakın neler söyledi: “29 Ekim resmi tatili nedeniyle Millet Kıraathanesi’nde bulunan kütüphane hizmetinden faydalanamadık. Kapısına gittiğimizde bayram tatili boyunca kütüphanenin kapalı olduğunu söylediler. Çocuklarımız tatil haricinde zaten okula gidiyor. Tatil dolayısıyla çocuklarımızın kullanacağı kütüphane nasıl olur da kapalı olur anlam veremiyorum.” Velinin haklı tepkisi bu şekilde. Bu konu da çözüme kavuşur umarız.

NEYE GÖRE PROTOKOL?
Trabzon Valiliği’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu yüksek katılımla gerçekleşti. Ancak tepkilerde dillendirilmedi değil. Seçilmiş meclis üyelerinin çağrılmaması da tepki çekti. Konu ile ilgili tepkisini dile getiren İYİ Partili Davut Çakıroğlu, “Seçilmiş bir meclis üyesi ve TBMM'de grubu bulunan bir partinin Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili olarak ben ve diğer meclis üyesi arkadaşlarım protokol mevzuatında yer olmasına rağmen Valilik tarafından herhangi bir şekilde bu resepsiyona davet edilmedik.

Ciddiyetle organize edilmesi gereken bu kutlama resepsiyonu için belki de en doğrusunu protokolde ve davetliler arasında olmamasına rağmen resen kendine pay çıkarıp salona koşanlar yaptı. Gelişmiş demokrasi adına verdiğimiz mücadele, ortaya koyduğumuz duruş, asla kişisel olarak algılanmaması gereken tepki umarız ki etki yapar, etki alanı oluşturur, yetkin olanların konuya ilgisini çekebiliriz ve bir dahaki Cumhuriyet Balosu’nu cumhur süslemeli protokol listeleriyle değil cumhurun doldurduğu ortamlarda yaparız, yapabiliriz.” dedi.

UNUTMAYIN!
Resmi bayramlarda devlet kurumlarının görünen bölümüne Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asılır. Buna bir çok kurum özen gösterir, olması gereken de budur. Ancak gördük ki Fatih Lisesi bu konuda biraz geç kalmış ve özensiz davranmış. Fatih Lisesi’nde Atatürk posteri hem resmi tatilin başlamasından çok sonra, hem de özensiz şekilde asıldı. Okul yöneticilerini bu gibi manevi duygularda daha hassa olmaya davet ediyoruz ve kendilerine söylüyoruz ki; eğer bugün o okullarda idarecilik yapıyorsanız bu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Unutmayın!

MUHABİRİN GÖZYAŞLARI
Önceki akşam ana haberleri izlerken FOX Haber muhabirinin gözyaşlarını tutamadığına şahitlik ettik. Ana haber sunucusu önce muhabire Barış Pınarı Hareketi ile ilgili sınırda yaşanan son durumu sordu, ardından muhabire çocukluğunda Cumhuriyet Bayramı’nı nasıl geçtiğini anlatmasını istedi. İşte o sırada muhabir göz yaşlarına boğuldu. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Cumhuriyet Bayramın sevinçleri ile şimdikiler arasında çok ama çok fark var. Bunu bir kez daha o muhabirin gözyaşları ile idrak etmiş olduk.

Editör: Haber Merkezi