Bu bir Avrupa kupası eleme maçı.

3-1 gibi büyük bir avantajda defansla oynanmaz.

Defans bloğu bozulmaz.

Campi mutlaka iyi futbolcu olacaktır, mutlaka da isminden bahsedilen oyuncudur. Uzun süre oynatarak kazanılabilir. Lakin bu defans bloğunda olmamalıydı. Yani şuan Trabzonspor'un oynadığı sistemde henüz uyum sağlamamıştır. Bu yana bakıldığında Obi Mikel, isminden söz ettiren Avrupa'da oynadığı futbolla göz dolduran bir futbolcu olsa bile mutlaka ileride Trabzonspor'a katkı sağlayacaktır. Lakin uzun süre yatmış olduğu için kuvvetli olamadığı için böyle bir maçta 'bende hoca olsaydım denemek isterim' lakin son 20 dakika.

Bir kuraldır ki, kuvvetli olmayan bir futbolcu ne kadar teknik olursa olsun hata yapmaya müsaittir.

Yani illaki oynayacak diye de bir kural yoktur. Daha çok maç olduğuna göre onu da öyle değerlendirmek lazım.

Dünleri bugüne teslim ederken bu maça bu şekilde teslim olmakta gerekmiyordu. Trabzonspor'u önümüzdeki maçlarda hele ki Fenerbahçe maçı öncesinde bu maçta elenmemiz bu maça sağından ve de solundan bakıldığında hesabının iyi yapılması gereken bir maçtı. Çünkü sen ne düşünüyorsan rakip de onu düşünüyor. Rakip en azından neden olmasına takılmışken bir de 2-0 öne geçince dereyi baştan kesemedik.

Yani rafting kürekleri ile de olsa bir anda 3-0 olur kayaları aşamazsın. Her futbolcuyu tabi ki deneyeceksin, takımına göre, rakibin durumuna göre, fikstüre göre, hedefine göre kararı sen vereceksin. Yani değerlendirme senin ukdende. Trabzonspor'da rütbe takmamış futbolcuları olmaz diye değerlendiremeyiz. İki maç üst üste performans gösteren futbolcu zaten son 20 dakikayı hak ediyor. Yani tam olarak hazır olmadan oynattığın futbolcuları bir maçla kurban yapamazsın. İşte öyle olur böyle olur, adı futbol. Bir anda misyonuna diş atarlar. Yarınlarda ise sahip olduklarını parçalarlar. Sebeple sonucu kimse birbirinden ayıramaz. Şimdi sahada bir sebep var. Defans bloğunda oynama var, yine kadro zaafı var. Haliyle sonuçta ortada ise hepimiz de şahidiz. Elimizdeki kadroyla ne yapacağımızı bilmemiz lazım.

İşte baktık dakika 71, demorilize olmuş bir Trabzonspor, 2-0 önde olan AEK bir an önce golü bulmak için mücadele eden Bordo-Mavili oyuncular, nedenlerinde sebep olmaz ise sonuç ta olmadığına göre konunun hakikatle bağını koparttığımız anlar. Yani griye boyandık, öldük öldük dirildik. Sonunda tur atladık.  Hiç kimse memnun olmadı. İşte bu bir okutulacak olan ders.

Teşekkürler Nwakaeme.