Yeni sayfalar her zaman ligin başında açılmaz. Bazen lig bitmeden açılan sayfanın karşılığını gelecek sezonun sonunda alırsınız. Kazananın mutlaka ve sadece Trabzonspor’un olacağı bir kongre rüzgarı içinde sahaya çıkan ve taşıdıkları formanın ağırlığını bildiklerini Olcay’a gösteren Yusuf ve Abdülkadir’i tebrik ederek başlayalım. Hemen sonrasında da Olcay’ı kadroda görünce ne kadar şaşırdığımı anlatarak başlayayım. Geçen sahadaki genç oyuncular Okay, Yusuf ve Abdülkadir’i ve bu oyuncuları tercih ettiği için dolayısıyla da teknik direktörünü hedef alan Olcay’ın savunmasını almadan veya cezasını vermeden kadroya almak, en hafifinden kendi vizyonsuzluğunuzu gösterir. Bu oyuncuya en güzel cevabı bizim çocuklarımız sahada verdi.

***

Gelelim kongre rüzgarlarına. Dün kazanılan 3 puan hem Sayın Muharrem Usta’ya güzel bir veda hem de Sayın Ahmet Ağaoğlu’na güzel bir hoş geldin hediyesi oldu. Vizyonu ve gerçekçi hedefleri ile Trabzonspor’a hakettiği saygınlığı kazandıracağına inandığım Sayın Ağaoğlu’nun mutlak ve mutlak her kesim tarafından destelenmesi gerekiyor. İçimizdeki cevherlere sahip çıkacağını gerçekçi söylemlerle destekleyen Sayın Ağaoğlu, görevinin ne kadar zor ve yolunun ne kadar dikenli olduğunun bilincinde. Ben değil biz diyerek yola koyulan Sayın Ağaoğlu’nun Trabzonspor için büyük bir şans olduğuna inanıyorum.

***

Kıssadan hisse, zararın neresinden dönersen kardır misali, gelecek sezon için çalışmalara fırsat bulmak önemli. Bunu hemen avantaja çevirmek, Trabzonspor’u yeniden takım yapacak olgulara ihtiyaç var. Bu sadece transferle olmaz. Hatta yabancı transferi ile olmaz zaten. Sahip olduğun gücün bilincine varmak, taşıdığın formanın ve yaşadığın şehrin enerjisini arkana almak, sana 4-5 transfer gücü verir. İşte bu gücü ortaya çıkarmaya odaklanmak lazım.