En hakiki ses sokağın sesidir. Dili sivri, delici, kırıcı olur. Aynı zamanda da yansız yalansız bir samimiyet taşır.

Dün öğretmen arkadaşların ağırlıklı oturduğu bir mekana uğradım. Hani siyasiler iktidarı muhalefeti ile, seçimler düzleminde herkese bir şeyler vadediyorlar da sıra öğretmenlere gelince ağızlarını iki mengene arasında sıkışmış gibi kilitliyorlar.

Bunlara "Öğretmenlerin elinden çıkan vefasızlar mı desek ne desek" bilmiyoruz. Tabii iktidara gelmesi olası olmayanlar bol sıfırlı vaatler verebilir. Lakin bekara karı boşamak kolaydır mukabilinde dahi olsa onların da öğretmenleri unutmuş olmaları çok hazin bir durumdur. Hele adaylardan birinin "eski öğretmen Sayın Muharrem İnce gel buraya" diye çağrılması öğretmenlere ne gözle bakıldığının hazin bir manzarasıydı. Son günlerin moda reklamıyla ifade edersek "anlatmaya gerek yok görüyorsunuz" demek kafidir zannedereim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 yıllık iktidarı boyunca çok meselede başarılı olduğunu inkar edecek değiliz. Yukarıdaki reklam sloganı yaptıklarını iyi anlatır zannındayım.

Fakat Erdoğan hükümetlerinin hemen hepsi eğitimde çuvalladı. Belki eğitimde teknoloji kullanımında başarılı olundu lakin eğitimin ana bileşeni olan öğretmenler çoğu memurun altında bir kazanca mahküm edildi.

Hele FETÖ'nün ana gelir kalemini oluşturan eğitimde bazı eski bakanlar adeta o melun yapının hizmetinde bir emireri gibi çalıştı.

Düşünün bir zamanlar Milli Eğitim Bakanlığı talimatlarıyla kitap okuma yarışmaları düzenlendi. Bu yarışların finalleri Kayseri'deki FETÖ okulunda yapıldı. Onların öğretmenleri kutsandı. Devletine bağlı öğretmenler adeta bir mıymıntı muamelesi gördü.

Oturduğum mekanda öğretmen arkadaşlarla bu konuları mutalaa ettik. Çok dolu, çok kültürlü arkadaşlar. Çoğu da AK Parti ya da MHP'ye oy vermiş kişiler.

Böyle seçkin bir kitleyi yakalamışken 24 Haziran seçimleriyle ilgili görüşlerini almamak olmazdı. Konuyu seçimlere evirdim. Yapılan müzakerelerden çıkan netice şu oldu: Cumhur İttifakı birinci turda netice almak istiyorsa "öğretmenlere" özel bazı katkılar yapması gerekiyor. "Avrupa'nın birçok memleketinde olduğu gibi en seçkin memur kitlesinin öğretmen olarak Türkiye'de de ilan edilmesi bereketli oylara vesile olacaktır." tespitiyle görüşler ortaklaştı.

On dört öğretmen arkadaş ve cayocağını işleten caycı  ağabeyden Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi için tahmini oy oranlarını aldım. Biri hariç diğerleri "seçim birinci turda biter" dedi. Kendi el yazımla verdikleri oranların kayıtları bende mevcut. Seçim sonrası bu tahminleri isim-oran şeklinde yazacağım.

Tekrar ilgililere şunu söylemeliyim. Bu seçimin kildi öğretmenlerin elinde. MHP 1999 seçimlerinde öğretmenlerin sayesinde ikinci parti olmuştu. O zamanın MHP'si ve şimdinin MHP'si seçmen okuması yapma gibi bir geleneğe sahip olmadığından ikinci seçimde öğretmenler desteği çekince baraj altı kaldı. Bu tecrübeyi MHP'nin hiç olmazsa bu dönem kullanması lazım. AK Parti'nin de akil adamları öğretmen öznesini ihmal etmeseler iyi ederler.