İkinci yarıya çok başarılı bir giriş yapan ve üst üste 4 maçı kazandıktan sonra son iki karşılaşmada berabere kalarak düşüş trendine geçiş yapan Trabzonspor için Kardemir Karabükspor maçı yeniden yükseliş için bir fırsat sunabilirdi. Bu maçın kazanılması, Avrupa arenasında boy göstermek isteyen Bordo-Mavililere yeni bir ışık olabilirdi. Tabii ki 3 puan kazanılmalıydı. Rakibin inişli çıkışlı grafik çizmesine karşın, ilk yarıda Trabzonspor’u 4-0 gibi ağır bir yenilgiye uğrattığı unutulmamalıydı. Teknik Direktör Ersun Yanal, bu kritik maça çıkarken, cezası dolan Okay Yokuşlu’yu orta alandaki yerine yerleştirirken, Mustafa Akbaş’ı kulübeye çekti ve Carl Medjani’yi Uğur Demirok’un yanında stoper olarak oynatmayı uygun gördü.

Maç başladığında iki takım da rakibi sıkıştırma ve öncelikli olarak pozisyon vermeme üzerine bir taktik kurgulama ile sahada yer aldı. Trabzonspor baskıyı daha önce yaptığı için, Kardemir Karabükspor kalesine yakın oynadı. Orta alanda ve kanatlarda konuk ekibin topu kullanmasına engel olmak istendi. Kazanılan toplarla birlikte de bir an önce gole kavuşmayı arzuladı. Ancak Karabükspor savunmada iyi kapandı. Orta alan oyuncuları da savunmaya yardım ederken, hızlı hücumlarla pozisyon peşinde koştu. Oyun uzun süre bu şekilde sürdü. Ve maçın 20’nci dakikasında kornerden gelen topa Uğur Demirok’un vurduğu kafa bir ölçüde seyirciyi ayağa kaldırdı. Bu ana kadar takımlar rakip ceza alanında hiç etkin olamadı.

İLK YARININ SONLARI DA OLMASA!

Bordo-Mavili ekibin çok şey beklediği ve ikinci yarıya iyi başlayan oyuncularından Fabian Castillo verimsiz bir ilk yarı oynadı. Kolombiyalının 25’nci dakikada topla oynama istediği ve ne Rodallega’ya pas atmayı, ne de ceza sahasındaki diğer arkadaşlarını görmek istememesi, onun kolektif oyundan uzak olduğunun bir göstergesiydi.  Olcay Şahan sağdan zaman zaman etkili bindirmeler yaptı fakat final paslarında kötü tercihler yapınca Trabzonspor, orta alandan atılacak uzun toplara kaldı. Bu noktada da bir türlü Rodallega topla buluşturulamadı.

Tatsız tuzsuz giden maçın ilk büyük tehlikeli atağı 41’nci dakikada konuk ekipten geldi.  Seleznev altı pasta topu auta atarak Bordo-Mavilileri rahatlattı. Ardından Yusuf Yazıcı, kendi çabasıyla pozisyon yarattı ama rakip savunma gole izin vermedi. İlk yarının son anlarında yine Yusuf’un enfes şutunun Ahmet Şahin tarafından kornerle önlenmesi ilk yarıda akılda kalan birkaç pozisyondan biriydi. Sonuç olarak ilk yarıda mücadele gücü yüksek, bireysel yeteneklerin hiç sergilenmediği ve bu nedenle de doğru dürüst pozisyon üretilemediği bir oyun izlemek zorunda kaldık.

KARABÜKSPOR AÇIK OYNAMAYA BAŞLAYINCA

İkinci yarıya Trabzonspor daha etkin başladı. Bu etkin ataklar, rakip kalede tehlike sinyalleri verdi. Ve 55. Dakikada Yusuf Yazıcı’nın kornerden gönderdiği topa arka direkte çok iyi yükselen Okay Yokuşlu, net bir kafa vuruşuyla Bordo-Mavili ekibi öne geçirdi. Konuk ekip de zaman zaman atak girişimlerinde bulundu. Bunların bir kısmı gereksiz kaptırılan toplarla yaşandı. Birinde de 69’unca dakikada Mas’ın kaptırdığı topla Traore pozisyon buldu ama meşin yuvarlağı auta attı. Karabükspor, yediği golden sonra daha açık oynayınca, Bordo-Mavili oyuncuların daha geniş alanlar bulmasına zemin hazırlandı.

Olcay’ın nefis şutunun Ahmet tarafından zorlukla önlenmesi, ardından Rodallega’nın, Yusuf Yazıcı’Eya ‘al da at’ niteliğinde verdiği gol pasının genç oyuncunun gereksiz topu kontrol etme isteği ile farkı ikiye çıkaramaması hep bu boş alan bulmanın sonucuydu. Nihayetinde Okay Yokuşlu’nun altın değerindeki kafa vuruşuyla 1-0 kazanılan kritik bir maçı geride bıraktık. Futbol kalitesi çok üst düzey değildi ama mücadele gücü iyiydi. İki haftalık aradan sonra kazanılan 3 puan da ilaç niteliğindeydi ve belki de yeni bir serinin başlangıcı olarak kabul etmek gerekir.