Trabzonspor için zorlu maraton dün akşam itibarıyla başladı. İki kulvarda kupayı kaldırmak gibi bir hedefi olan Bordo-Mavililer için nefesleri kesen yarış start aldı. Ligde sahasında boyun eğdiğini Denizlispor’u Kupada’da bu kez evinde ağırlayan Karadeniz ekibi anlaşılan dersine bu kez iyi çalışmış. İlk kez resmi maçta görev alan Bordo- Mavililer’in çiçeği burnundaki teknik patronu Hüseyin Çimşir rakibi iyi etüt etmiş.

Özellikle Rodallega’yı kilitleten, orta alanı güçlü isimlerle oluşturan genç teknik adam Trabzonspor’un oyunu yönlendirme anlamında ipleri eline almasında önemli rol oynadı. İlk yarıda belki Trabzonspor futbol anlamında beklentileri karşılayamadı ama mücadele yönünde her oyuncu yüreğini ortaya koydu. Sosa’nın piyangodan çıkan golüyle ilk yarıyı önde kapatan Fırtına ikinci yarıda gerçek yüzünü gösterdi. Ne istediğini bilen bir kimlikte sahada yer alan Karadeniz ekibinde Nwakaeme’nin oyuna ağırlığını koymasıyla birlikte Trabzonspor, Denizlispor ceza sahası içerisinde daha çok göründü. Tabii ki burada Ekuban faktörünü de es geçmemek gerek. Oyuna girer girmez takıma kattığı dinamizm inanılmazdı. Ganalı futbolcu kampı iyi yemiş ki eski gücüne dönüş sinyalini benim gibi herkes almıştır. Nwakaeme’nin golü rakibin direncini kırdı, Trabzonspor’a ikinci maç için önemli bir avantaj sağladı. Ama gel gör ki bana göre Bordo-Mavililer’in en önemli kazancı Ndiaye’ye oldu. Bordo-Mavili forma altında ilk kez Akyazı’ya çıkan Senegalli futbolcu görünen o ki Trabzonspor’a çok önemli zenginlik katacak. Kendisini savaşcı olarak nitelendiren Ndiaye hiçte boşa kürek sallamıyor. Sahada terinin son damlasına kadar savaşıyor. Zamanla hepimiz onu büyük hayranlıkla izleyeceğimizi buraya da not düşüyorum.

Ancak herkesten daha çok omuzlarında büyük bir yük var Hüseyin Çimşir’in. Her zaman dediğim gibi kendi öz değerlerimize sahip çıkmalıyız. Hüseyin hoca burada doğdu, burada büyüdü.

Trabzonspor’da Hüseyin Çimşir oldu. Onun yükünü hepimiz omuzlayıp hafifletmeliyiz. Sonuna kadar da kendisine destek olmalıyız. Dün akşam Denizli maçında farklı şeyler denedi. Kafasındaki oyun şeklini takımına oturtursa rakiplerin vay haline. Ben olacak diyorum. Hüseyin Çimşir ile Trabzonspor iki kulvarda hedefe koşacağına inanıyorum.