Geçen yıl Süper Lig’den düşen ve bu dönemde TFF 1. Lig’de zirve hesapları yapan Çaykur Rizespor’un son haftalarında hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda aldığı olumsuz skorlar, taraftarlarına ve tüm camiaya adeta pes doğrusu dedirtti.

Gerçekten olur ama bu kadar da olmaz!

Söylemleriyle gündeme gelen Çaykur Rizespor’da lig başlarken kulüp başkanı Metin Kalkavan görevi Hakan Kemal Yardımcı’ya, Teknik Direktör Hikmet Karaman da görevini İbrahim Üzülmez’e devretmesine karşın işler daha da kötü gitmeye devam etti ve de ediyor.

Zira yeni Teknik Direktör Üzülmez döneminde Yeşil-Mavililer ilk maçında düşme hattındaki Samsunspor ile Rize’de 1-1, sonra Gaziantepspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalırken bu iki maçtan yenilgiden son anda kurtulan taraf olmuştur.

Ligin ardından Türkiye Kupası’nda 2. Lig Beyaz Grup’ta düşmeme savaşı veren Kahramanmaraşspor deplasmanından 1-0 mağlup ayrılarak elenen Çaykur Rizespor’da kazan fokur fokur kaynıyor adeta. Dün (Önceki gün) Rize’ye dönen Yeşil-Mavili Atmacalar’da yeni ve daha radikal önlemlerin alınması bekleniyor.

Anımsanacağı gibi kupa maçı öncesi 3 futbolcu süresiz kadro dışı bırakılmıştı. Bu rakamın daha da artması gündemin ilk maddesini oluşturuyor. Daha önce ve şimdi de kadro dışı bırakılarak Yeşil-Mavili futbolculara ağır para cezası hem de devre arasında da yollarının ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Özetlersek pazartesi günü de grubundan düşmeme savaşının veren Boluspor’u Rize’de konuk edecek olan Çaykur Rizespor’da bu maç adeta dönüm noktası ilan edilmiş bulunuyor.

Boluspor’un yeni, Çaykur Rizespor’un ise eski teknik adamı olan Yılmaz Vural ve ekibinin Rize’ye mutlak 3 puan parolasıyla geleceğini de anımsatarak bu yazımı sonlandırmadan önce de kupada Çaykur Rizespor’u eleyen tüm Kahramanmaraşspor takımı ve camiasını tebrik ediyor, ligde kalan maçlarında yürekten başarılar diliyorum. Allah’tan yayıncı kuruluş maçı canlı vermemiş, banttan ekrana getirip Yeşil-Mavili taraftarları derinden üzmemiş.