Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi, kendisini sınavda kopya çekerken yakaladığı ve hakkında kopya tutanağı tuttuğu gerekçesi ile Trabzonlu hemşehrimiz araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i acımasızca ve hunharca katletti!

Hemen bu acı olayın ardından Şenel’in öldürülmesiyle ilgili aynı üniversitedeki bir başka öğrencinin sosyal medya hesabından ‘Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır. Herkese iyi çalışmalar’ şeklinde paylaşım yaparak yüzsüzleşmesi, iğrençleşmesi hepimizin iyice endişelenmemize neden oldu.

Bu acı olay, ‘gençlik nereye doğru gidiyor’ sorusunu bir kez daha herkese sordurttu.

Hem bu alçak cani hem de rezil ve skandal bir paylaşım yaparak suçu ve katili övebilme cesaretini gösteren bir diğer üniversite öğrencisi hakim, savcı veya avukat olacaktı.

Düşünebiliyor musunuz, hukuk hangi boş kafalara emanet edilecekti.

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki suçu ve suçluyu öven diğer üniversite öğrencisi de cezalandırılmalı, diploma verilmemeli, bu manada sağduyulu hukukçularımızın gereğine yapacağına inancım tamdır.

Fuzuli'nin de söylediği gibi; “Diploma insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik baki kalır.”

Şu bir gerçek ki diplomayla ne yazık ki adam olunmuyor; artık diplomalar da insanın cehaletini almamaya doğru gidiyor.

Canilik, eğitim kurumlarının içerisine girebiliyorsa eğitimin ciddi manada sorgulanması gerekiyor.

Eğer diploma almak sadece parlak bir gelecek ve para için hedefleniyorsa işte geldiğimiz nokta bu olur.

Amaç para ve parlak bir gelecek olduktan sonra, kuru dünya menfaati olduktan sonra amaç millete ve ülkesine hizmet olmadıktan sonra o beyinlerden ülkeye ve millete fayda yerine zarar gelir tıpkı bu menfur olayda olduğu gibi.

Demek ki hep birlikte ahlaklı, vicdanlı, saygılı, yüreği sevgi ve merhamet dolu iyi insan yetiştirmeye daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Bunun üzerine iyiden iyiye titrememiz gerekiyor.

İyi insan olamadıktan sonra çok iyi bir mühendis, tıp adamı, hakim, savcı, bilim adamı, öğretmen, vs. olsanız da nafiledir. Önce iyi insan.

Bu manada başta aileler olmak üzere tüm eğitimcilere fazlasıyla çok büyük görevler düşüyor.

Çocukların ilkokul çağından beri başlayıp üniversite eğitimine kadar parlak bir gelecekten ziyade iyi bir insan olabilmeleri beyinlerine kazınmalıdır.

Yoksa sadece dünyalık ve parlak bir gelecek için diploma peşinde koşanlardan bu millete fayda gelmesi çok zordur.