Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Orhan Genç’in, her ziyaretine gittiğimde çok yoğun gündem içinde olduğunu görmekteyiz.

Genç, yanına gelen vatandaşların kahır ekserisinin ya taleplerini yerine getiriyor ya da çözümlenmesi için yol gösterip yardımcı oluyor.

Bendeniz memuriyetten geldiğim için bilirim, öyle bürokratlar var ki, koltuklarında oturur gelen halka kendi şirketindeymiş gibi, tabir-i caiz ise üsten bakmaktadırlar elbette istisnalar kaideyi bozmaz.

Yakından takip ettiğimiz Orhan beye baktığımızda halk eğitimin ismine yaraşır bir şekilde halkı eğitmek ve devamlı ilklere imza atmaktadır. Bu örnek bir bürokratlıktır.

Belki bürokrat böyle olmalı ama yukarıda da belirttiğim gibi maalesef böyle olmuyorlar.

Trabzon Halk Eğitim’de ilk defa ipek halı dokunmaya başlanmıştır.

Öyle sıradan bir halı dokuma değil, öyle ki bu halının metre karesi 5 bin liraya piyasaya sürülecektir.

Çok daha önemlisi, bu güzide halıyı dokuyacak olan kişiler halk eğitim tarafından yetiştirilip bu ipek halıdan elde edilecek gelir kendilerine verilecektir.

Düşünün sayın müdürün öncülüğünde 15 kursiyere iş bulmak ve tabii devamlı meslek sahibi olmalarına öncelik yapmaktadır.

Bu ipek halı dokumacılığı öyle küçümsenecek bir olay değil bir ilktir. Halıların dokunulacak atölyeleri yine halk eğitim müdürümüzün girişimiyle

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile iyi diyaloglar kurma neticesinde belediye atölyeler tahsis edip dokunmaya başlanmıştır.

Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bu ve buna benzer yenilikleri ülke sathında bir örnek olacak ve ülkemizde olan işsizliği bir nebze olsun azaltıp buralarda istihdam edilen kişileri hem meslek sahibi yapmak hem de ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi, kişilerin aile bütçelerine de büyük oranda yardım edecektir.

Biz yıllardır bu ilde yaşıyoruz halk eğitim ve buna benzer makamlarda siyaset kanalıyla çok kişiler oturduğunu gördük, bazılarını tenzih ederim.

Oraları millet menfaatine değil kendilerine sıçrama tahtası olarak kullanmakta idiler.

Örnek müdürler makamlarda sade oturup emirler yağdırarak değil devamlı araştırma yapıp yenilikler meydana getirip, hem memleket ekonomisine

Hem de, bireysel bazda aile bütçelerine katkı sağlayarak makamların hakkını verdiği gibi vatanperverlik örneğini de göstermektedirler.

Bu vesile ile Türk İslam aleminin kurban bayramını kutlar, bütün insanlığa hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ederim.