rıza Çalımbay’ın, 9 maç sonunda attığı 20 gol ile ligin en fazla gol atan 3 takımından biri ve bununla birlikte yediği 6 gol ile en az gol yiyen takımına karşı nasıl bir oyun anlayışı ve bu anlayışı yansıtacak oyuncu tercihi nasıl olacağı merak konusuydu.

İlk onbirde yer alması beklenilen Jose Sosa‘nın yerine Onazi tercihi ve forvet arkasında Bero tercihi beklenmeyen bir tercihti.

Bu tercihlerin, özellikle Sosa yerine Onazi tercihi orta alanda Galatasaray’ın pas oyununu bozmak ve Galatasaray’ın gol yapma düşüncesinin engellenme ürünüydü ve bu tercih yerindeydi. Ancak,Bero tercihini yerinde olduğunu söylemek mümkün değil.

Galatasaray’ın gol yollarının bu düşünce ile tıkayan Rıza Çalımbay, Onazi,Yusuf Yazıcı ve N’Doye’un oluşturacağı pozisyonlar ile gol yapmayı planlamıştı.

Rıza Çalımbay ile değişen oyun düşüncesi, top rakipte iken savunma ve top kazanılınca hücum anlayışı idi, bu genel oyun anlayışını başarı ile uygulayan oyuncu tercihleri Bero dışında yerinde oldu.

Oyunun ilk yarısı oyun alanında kontrollü bir Trabzonspor izledik.

Rıza Çalımbay’ın oyun anlayışının oyuncular tarafından benimsenmesi takımın gelecek haftalardaki maçları bakımından sevindirici bir gelişme oldu.

Maçın 49 dakikasında N’Doye’un Muslera’dan dönen topu gol yapması oyun zevkini ve temposunu da artırdı.

Orta alanda akıllı oyun anlayışı ve oyuncu seçimi galibiyeti getiren önemli tercihlerdi.

Özellikle Onanzi’nin performansı sevindirici bir görüntü verdi