Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediye başkanlığı görevine geldiği günden beri samimi duruşuyla dikkat çekiyor.

Makamında sürekli mesken tutmayan Sayın Genç, başta vatandaşlar olmak üzere siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meslek odaları ile fırsat buldukça bir araya gelmeye çalışıyor.

Genç, sırasıyla MHP, CHP, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanları ile bir araya geldi. Ardından da STK temsilcileri ile buluştu.

Fırsat buldukça da vatandaşları dinliyor; onların sorunlarını tek tek not ediyor.

Geçtiğimiz günlerde kapanan eski belde belediye başkanları ile buluştu Sayın Genç.

Samimi olarak onların eleştirilerini dinledi. Tecrübelerinden faydalanmak istedi.

O toplantıda da eski belde belediye başkanları sırasıyla eleştirilerini, önerilerini, yapılması gerekenleri tek tek anlattılar.

Başkan Genç de bunları tek tek kenara not ederek bu öneriler ve yapıcı eleştiriler doğrultusunda kendisine bir yol haritası çiziyor.

Sayın Genç dün de ‘Yerel Buluşmalar’ kapsamında şehrimizdeki kültür sanat derneklerinin temsilcileri ile toplantı düzenledi.

Genç, siyasetsisinden sanatçısına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden sporcusuna ve meslek odalarından vatandaşlara kadar herkesi dinliyor. Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye gayret ederek istişareler yapıyor.

Hani hep diyoruz ya şehrimizde ‘ortak akla’ ihtiyaç var diye.

İşte Sayın Genç tam da bunu sergiliyor. Örnek oluyor.

Sayın Genç’in bu tutumu, yani herkesi dinleyip kendisine bir yol haritası çizmeye çalışması, eleştirilere açık olması taraflı tarafsız herkesin de takdirini ve beğenisini kazanıyor.

Trabzon’da kendi partisinden olmayan CHP’li, MHP’li ve Saadet Partili kişilerin de sempatisini, sevgisini, saygısını kazanıyor Başkan Genç.

Elbette şehrimizde projelerin hayata geçirilmesi son derece önemli. Şehrin sorunlarının sırasıyla çözülmesi önceliktir.

Ancak zaman zaman vatandaşlara, STK’lara, farklı siyasi partilerin temsilcilerine, meslek odalarına da dokunmak gerek. Onları dinlemek gerek.

Öneri ve talepleri dikkate alınmalı. Bu önerilerin ve taleplerin yapılabilirliği mümkünse bunları hayata geçirmeli.

Hep diyoruz ya ‘istişarede rahmet vardır’ diye.

Bu istişareler neticesinde şehrimiz adına çok olumlu fikirler, projeler ortaya çıkabilir.

Sadece kendi aklını beğenerek hareket edildiği takdirde şehrimizde çok da faydalı işlerin ortaya çıkması pek de mümkün değil.

Şimdi bazıları şunu söyleyebilir; ‘Sayın Genç, herkesi dinliyor, istişare ediyor da şehir adına çok mu olumlu işler yapıyor’ diye bir serzenişte bulunabilirler.

Ama en azından gayret ediyor. Yapılması mümkün olanları tek tek not ediyor. Bunları da hayata geçirmek için çalışmaları başlatıyor.

Mesela Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yer altından yapılacak olan Tünel Akvaryum Projesi bir ortak aklın ürünüdür.

Sayın Genç, bu projesini başta tüm ekibi ile istişare etti, enine boyuna tartıştı.

Trabzon’da işin ehli uzman kişileri dinledi; sonra da projeyi ortaya koydu.

Ve bu proje hayata geçirildiğinde ise şehir içinde turizm potansiyelini yukarıları taşıma noktasında çok büyük katkısı olacak.

Hep söylüyoruz, turizm sadece Uzungöl’e, Sümela Manastırı’na, Sera Gölü’ne, yaylalara sıkışıp kalmamalı.

Şehre gelen turistleri, şehir merkezinde tutabilmek için bu Tünel Akvaryum Projesinin çok büyük katkıları olacağına inanıyorum.

Bu projeyi örnek vermememin nedeni şu ki hiçbir şey durduk yere ortaya çıkmıyor. Demek ki istişare ve ortak akıl ile hareket edildiği müddetçe bu tür güzel projeler gün yüzüne çıkıyor.

Sayın Genç’in bu örnek duruşu devam ettiği sürece farklı siyasi partilerin oylarını alması hiç de zor gözükmüyor gibi.