AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili il binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını bizzat takip ettim.

Basın açıklamasın Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katıldı.

Hal böyle olunca basın toplantısının gidişatı da bir anda değişti.

Basın toplantısını takip eden gazeteci arkadaşlarımız, Sayın Revi’nin Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ile ilgili kendisine soru sorulup sorulmayacağını merak etti.

Öyle ki Sayın Revi, basın açıklamasını bitirdikten sonra soru almaya başladığında bazı meslektaşlarımız, konunun muhatabı biz olduğumuz için bana dönerek “Başkan Revi’ye Büyükşehir Belediyesi’ne aday olup olmayacağını sormayacak mısın?” diye sordu.

Bende kendilerine Sayın Gümrükçüoğlu’nun Revi’nin hemen yanı başında oturduğunu, bu soruyu şuanda sormanın çok şık olmayacağını, ayrıca Sayın Revi’nin önceki aylarda Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda sorduğum soru üzerine cevabını verdiğini söyledim.

Peki Sayın Revi ile geçtiğimiz aylarda yaptığım söyleşide Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı konusunda Revi ne söylemişti?

Revi, sorumuza içtenlikle cevap vererek özetle şu ifadeleri kullanmıştı: “Partim görev verirse hazırım.”

Evet durum ayan beyan ortada. Revi’nin cevabı net. Yani adaylık konusuna yeşil ışık yakıyor.

Elbette bu kendi isteği ile olmaz. Zaten kendisi de vurguluyor; partisi görev verirse.

Birkaç ay önce açıkça Büyükşehir’e adaylık noktasında yeşil ışık yakan Revi’ye basın toplantısında hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu’nun yanında olduğu bir anda bu soruyu tekrar sormak yanlış olurdu.

Hem tekrar olacaktı hem de ortalığı gereksiz yere karıştıracaktı diye düşünüyorum.

Elbette gazeteciler, etik kuralları çerçevesinde sorulması gereken her soruyu sorar.

Ama doğru zamanda ve doğru yerde.

Bizi de tanıyan siyasetçilerimiz bilir ki şehrimizin hiçbir yöneticisine, siyasetçisine, STK temsilcisine, milletvekillerine art niyetimiz, kastımız, saygısızlığımız olmaz, olamaz.

Tek derdimiz herkes gibi şehrimizin, ülkemizin gelişmesi, kalkınmasıdır.

Gazeteciliğin gerekliliklerini de etik kuralları çerçevesinde sonuna kadar kullanırız. Doğruluğuna inandığımız her sorunun, her haberin, her yazının, her eleştirinin de arkasında durmasını da biliriz.

Sözün özü şu ki Revi’nin önceki gün ki basın toplantısında aynı soruyu kendisine sormak hata olurdu. En azından benim sormam hata olurdu. Çünkü aynı soruyu sormuştum, Revi de gereken cevabı vermişti; nakarata gerek yok.

Durum bundan ibaret.

***

Konu Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığından açılmışken AK Parti’den Büyükşehir için ismi geçen siyasetçilerin isimlerini de sizinle paylaşmak isterim.

Gümrükçüoğlu yeniden adaylığa göz kırpıyor. Yukarıda belirttiğim gibi Revi, partisinin görev vermesi halinde göreve hazır. Bunun dışında ismi geçen siyasetçiler şehrin bağrına bastığı eski bakan Erdoğan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan.

Ancak AK Parti’nin önde gelen isimlerinden edindiğimiz bilgiye göre Sayın Genç’in ismi Ankara semalarında Büyükşehir için ön plana çıkıyor.

Büyükşehir için sürpriz isimler olabilir. Zamanı gelince bunları sizinle paylaşacağız.