Ne kadar doğru bir ifade kullandı Eddie Newton. Ne demiş İngiliz çalıştırıcı, “Hakemlerin kararlarına karşı mücadele etme şansınız yok. “ Evet saha içerisinde düdükte vicdanda hakemlerin elinde ve yüreğinde. Ya saha dışında. İşte burada davulda tokmakta ağırlığıyla lobisiyle yönetimin elinde ve gücünde olmalı. Masa başında Trabzonspor’un haklarını yedirmemekte hükümlü, camiasına karşı sorumluluğunu yerine getirecek yönetimin ne kadar işini doğru yaptığını tartışmak zorundayız. Baştan belirteyim ben Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin Trabzonspor’u yönetiş şeklini beğenenlerdenim. Ekonomik anlamda dip yapmış adım dahi atamayacak duruma gelmiş kulübü nerden nereye getirdiklerini kimse inkar edemez. Fakat Trabzonspor’un göz göre göre puanlarının bariz hakem hatalarıyla gitmesine de seyirci kalınmasına kimse kusura bakmasın karşıyım, tepkimi de sonuna kadar ortaya koyarım.

İki haftadır hakemler tarafından Trabzonspor budanmasına karşı sessiz kalınması benim gibi bir çok Trabzonsporlunun da ağrına gidiyordur. Bakın Beşiktaş maçına Ekuban’ın ceza sahası içerisinde yaka paça indirilmesi karşısında Ali Şansalan VAR’a dahi gitme ihtiyacını duymadığı yerde Atiba’ya nizami bir şekilde müdahaleye tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor. Bu sezon Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ligi olacaksa Trabzonspor transfer yapmayı bıraksın yeni gençler yıldızlar keşfetsin o zaman. Neyin mücadelesini bu ligde vereceksiniz. Dün akşamki Volkan Bayarslan’ın nizami golü vermediği gibi Serkan Asan’ın kündeye getirilerek yere çalınmasına karşısında penaltıyı veremiyor. İnsanın o zaman aklına gelmiyor değil acaba Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’a o düdüğü çalarmıydı çalamazmıydı. Cevabını hepimiz biliyoruz. Bal gibi de çalardı. İşte Ahmet Ağaoğlu ve ekibi tren erkenden kaçmadan ne yapacaklarsa yapsınlar Trabzonspor’a karşı hakemler tarafından yapılan linç operasyonuna bir şekilde dur desinler. Çünkü oyun büyük. Oyunu bozmak zorundayız. Yoksa bu tiyatroyu canımız acıya acıya izleriz.

Maça gelince.. Eddie Newton beni yine şaşırtmadı. Sahada ne yaptığı bilmeden mücadele etmeye çalışan bir Trabzonspor vardı. Nwakaeme’yi kanat yerine ileri uca çekmekle yine büyük bir hataya Newton imza attı. Nijeryalı oyuncu kenardan getireceği toplarla takıma gerekli katkıyı bir çok maçta yaptı, yine yapabilirdi. İşte İngiliz çalıştırıcının gereksiz macera arayışı Nwakeme’nin silik bir görüntü vermesine neden oldu. İngiliz çalıştırıcı da takıma müdahale anlamında gerekli hamleyi yapamadığını görüyorum. Denizli karşısında hakemi bir kenara koyarsak oynanan futboldan her ne kadar ilk 20 dakika hariç memnunum diyen Newton’un bu düşüncesine asla katılmıyorum. Kendimizi kandırmayalım. Bu futbol Trabzonspor’u sıradanlaştırır. Yeni transferlere gelince.. Bir idman bir maç. Afobe ve Baker’de ilk sinyaller iyi. İyi işlere imza atacaklarının görüntüsü ise net.