Yeni yönetim ekonomik sorunlar derken yine de başarılı bir ilk yarı.

Kazanılmaya çalışılan gençlerimiz.

Alt yapıya ilk defa bu kadar sahip çıkan, oyunculara inanıp, şans veren efsanemiz Ünal hoca. Seyirci yıllar sonra çok umutlu ve takımının arkasında...

Takımına, yönetimine ve teknik heyetine inancı tam.

Futbolcular yönetime ve teknik heyete inanıp güveniyor.

Kaptan Sosa’sından, en gencine kadar birbirlerine inanan Bordo-Mavi forma için mücadele eden kocaman yürekler...

İlk yarı lideri Başakşehir’e futbol yorumcularının ortak kanısı ‘masa başında’ kaybedilen maç sonrası kupada tur atlayan Trabzonspor.

Bordo-Mavililer Sivasspor deplasmanında öze dönüş projesi gereği beş altyapı oyuncusuyla oyuna başladı. Trabzonspor’un ofansif gücü; yetenekli oyuncuları Abdülkadir Ömür’ün sağ açıktaki geniş alandaki etkinliği ve Yusuf’un santrafor arkasından rakip takımın dengesini bozan sızmaları, pasları ve şutlarıydı. Mecburiyetler bu iki oyuncuyu orta sahanın göbeğine çekti ve ofans etkinliğini azaldı Trabzonspor’un. 30.dakikada Abdulkadir’ler yer değişince oyunu ikinci bölgede tutmaya çalıştı Ünal hoca. Üçüncü bölgedeki oyuncuların topa sahip olamamaları, defansın öne çıkmasını engelledi.

70 dakika oyunda etkisiz kalan Nwakaeme son 20 dakikada hareketlenince takım da kendine geldi. Batuhan oyuna girince Yusuf gerçek yerine geçti ve orta sahadaki oyun düzeni daha iyi oldu, derken Kamil Ahmet’in arkasına kaçırdığı pozisyondan Kone ile Sivasspor golü buldu. Santra sonrası hücumu hatırlayan Novak’la başlayan atak Abdülkadir Parmak’ın muhteşem vuruşuyla filelerle buluştu. Abdulkadir Parmak gerçek yeri, orta sahada oynadığı zaman neler yapabileceğini gösterdi. Topla dikine oynayan, ikili mücadelelerde pes etmeyen, oyun aklı yüksek oyuncu Batuhan ile oynama alışkanlığı birbirlerini iyi tanımaları, büyük avantaj oldu bu dakikalarda. Göbekte bu ikili oynadıkça daha da iyi olacaklarını biliyorum. Bu arada seyircimizin bu oyuncularımıza destek vermeleri gerek. Gençlerimiz çok duygusallar,  çabuk etkilenebilirler. Turgay Biçer hocamın dediği gibi "büyük değişimlerde bazen yıkımı göze almak gerekir; sabır ve doğruya inanç önemli erdemdir" Uğurcan’ın ve Hüseyin’in yaptıkları kritik müdahalelerini alkışlıyorum. Maalesef 3 puan direklere takıldı. Emeği geçen herkesi kutluyorum.