Bir futbolcunun performansını etkileyen ve değiştiren baş etkenlerden en önemlilerinden ikisi “özgüven ve enerji” dir.

Kendi oyununu geliştirmek enerji ve çaba sarf etmeyi olduğu gibi irade ve zihni disipline etmeyi etmeyi gerektirir. Odaklanmayı ve detaylara dikkati gerektirir. Alanya maçından sonra teknik ekibin yaptığı teknik ve zihni dokunuşlar Göztepe maçının alınmasının en önemli etkeniydi.

Trabzonspor maça topu rakibe bırakarak başladı. Takım halinde topun gerisinde kalıp rakibin hızlı oyuncularına karşı alan bırakmadılar. Kazandıkları toplarla hızlı çıkıp etkili olmak düşünceleri başarılı oldu. İkinci dakikada Sosa rakip kaleyi yokladı. Top hakimiyeti tamamen Trabzonspor’da idi. Yusuf’la başlayan merkezi ataklarla ayağa pas ve hızlı çıkışlarla pozisyonlar aradılar. Göztepe atağından kazanılan topla Rodellaga - Yusuf birlikteliği golü getirdi. Trabzonsporun kompakt oyunu rakibe pozisyon vermedi. Oyuncuların enine -boyuna alan daraltmaları ikinci yarı başlarında zaman zaman aksasada kaleci Uğurcan’ı rahatsız eden pozizyonları defans oyuncuları başarıyla engelledi. Trabzonspor çok akıllı oynadı. Maç ritmini kaybetmedi, oyundan kopmadı. Disiplinli oyun ve takım ruhu ön plana çıktı. Abdulkadir Parmak,Yusuf ve Hüseyin çok etkili oynadılar.

Yusuf’a ayrı parantez açmak gerek. Trabzonspor’un göz bebeği. Topu alışı, sürüşü oyunu okuması, mücadelesi, şutları, pasları...hangisini söyleyelim söylenecek tek şey var Allah nazarlardan korusun.

Anadolu’daki futbol devrimini başlatan Trabzonspor’un Anadolu’daki o yıllardaki sevgisi Trabzonlu bu genç oyuncuların cansiperane mücadeleriyle tekrar yeşermeye başladı gibi. Göztepe seyircisi çıkan Trabzonsporlu oyuncuları alkışlamaları bunu gösterdi. Emeği geçenleri tebrik ederim.