Bir önceki haftanın başarılı iki takımının unvan maçı gibi bir final maçı izledik. Oyuna Okay-Onanzi-Bero-Yusuf Yazıcı ve Castillo’nun oluşturduğu 5’li bir orta alan dizilişi ile başlayan Trabzonspor, bu bölgede rakibin hızlı çıkışlarına izin vermeme düşüncesindeydi. Ancak, Rıza Çalımbay’ın bu oyun düşüncesinin ilk yarıda tutmadığını gördük. Kayserispor’un her iki kenarda yer alan oyuncularının “sağ tarafta Deniz- Boldrin,sol tarafta Atilla Turan-Badji” pas organizasyonları ile bolca Trabzonspor savunma arkasına sarktığına tanık olduk.

Durum böyle olunca Kayserispor adına kazanılan 6 köşe atışı oyunun bu süresine ilişkin sayısal verileri olarak kayıta geçti.

Trabzonspor, orta alandaki kalabalık yerleşmeye rağmen, oyuncuların rakibe temassız oynamaları ile bu alanda top kazanma şanslarını azalttı. Ancak, oyunun 36.dakikada Yusuf Yazıcı’nın bu alanda kullandığı pas ile Castillo ilk defa Trabzonspor adına gol pozisyonuna girebildi.

İkinci devreye orta alanda rakip Kayserispor oyuncularına daha yakın ve temaslı bir oyun benimsemiş Trabzonspor izledik. Çalımbay’ın bu önlemleri ile Kayserispor’un ilk yarıdaki kanat organizasyonları ve buna bağlı hücumları bu sürede görülmedi. Bununla birlikte orta alanda, rakibe daha yakın oynama beceresi Trabzonspor’un Kayserispor kalesinde oluşturduğu pozisyonları izledik.

Ta ki maçın 78.dakikasına kadar. Bu dakikadan sonra orta alandaki oyun düzenin bozulması ile Kayserispor yakaladığı gollük pozisyonları değerlendirememesi Trabzonspor adına şans dakikaları oldu.

Ancak uzatma dakikalarında Abdülkadir Ömür’ün değerlendiremediği pozisyonda Kayserispor’un şansı oldu.

Son bir söz de Bero için. Hocam, oyun alanında kaliteli futbolcuların yer alması tercih edilen bir seçenek olmalıdır.