Kasımpaşa maçı başlamadan inancım odur ki Trabzonspor her takımı yener her takıma da yenilir mantığıdır.

Trabzonspor için o kadar söz vardır ki saymakla bitiremeyiz. Çünkü bizler halen geçmişin izlerini takip etmekle meşgulüz. Halbuki Trabzonspor için hepimizin aynı fikirde olması iyi bir şey değildir. Önemli olan yaratıcılığı ortaya çıkartan fikir ayrılıklarını Trabzonspor adına iyi analiz ederek olumlu yönlerini de Trabzonspor adına spor severlerle buluşturmaktır.

Trabzonspor ağır borç yükü altında sararmıştır. Sulanması gerekir ki yeşerdikçe de budanması gereken bir fidan olması gerekmektedir.

Bu nedenle hem yönetime hem de teknik kadroya, taraftarlara ve de hepimize düşen görevler vardır. Trabzonspor, Kasımpaşa ile önemli bir kargaşanın içine girerken sorun Kasımpaşa’nın büyüklüğü değildir. Kasımpaşa’nın içindeki kavganın büyüklüğüdür. Onun için Trabzonspor gibi büyük takımlar rakip ayırma şansına sahip değildir. Yakaladılar mı kim olursa olsun biletlerini kesmekle hükümlüdürler.

Oynamadan hiçbir maç kazanılmaz. Kazanmak kendi mücadelenin büyüklüğüdür. Aslı olan da budur.

İlk yarının başlarında Trabzonspor, Kasımpaşa baskısı altında kalsa da ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kurdu da orta alandaki pas hataları yüzünden bir türlü arzu ettiği hızlı çıkışları gerçekleştiremedi.

Olacağı bu muydu? Onur ne yapsın yüzde yüzlük golü kurtardı kurtarmasına da toptan kaçan defans oyuncularımız yüzünden golü yedik.

Orta sahadan gerekli olan oyun anlayışıyla oyunu rakip alana yıkamadık. Zordur yazmak durum 2-0. Paşa tokadı yedik.

İşte ikinci yarı Trabzonspor hayal gören değil rüya gören takımdı ki en azından hangi rüyayı gördüğümüzü bilendik.

Hayal gören ne gördüğünü bilemediğine göre önce 2-2, sonrasında 3-2, sonrasında da 4-2 işte bu.

Geri dönmek ne kadar da güzel bir duygu.

Demek ki Ünal hoca ikinci yarı futbolcularına topun bir sevgili olduğunu rakibin ayağında olmaması için mücadelenin, yardımlaşmanın gerekli olduğunu yerli yerinde anlatabilmiş.

Geriye bakılmaz ise ileriyi görme şansımızın olmadığını uygun bir dille izah etmiş.

O fidan sararmadan yeşermelidir. Zira ismi Trabzonspor’dur. Ne olursa olsun futbolun sembolüdür. Bu karanlığın bir yerde dağılması lazımdı. Trabzonspor başarmasını bildi. Bu maç ilerisi için çok şeylerin değiştireceğinin kanısındayım. Yeniden bir arada olmak için kazanılması gereken bir maçtı. Korkularımız arasından sıyrılarak maçı döndürmesini bildik ve de Paşayı İstanbul’a eli boş göndermeyi başardık.

Tebrikler arkadaşlar.