Alanyaspor Trabzonspor'un yetenekli oyuncularını kalesinden uzak tutmak için önde presle başladı. Trabzonspor Sosa’nın futbol aklıyla geriden paslı çabuk oyunu Alanyaspor'u kendi alanına hapsetti. Abdülkadir Ömür’ün içe girip beke alan açmasıyla gelen paslarda Trabzonspor ofansta sakat Pereira’yı çok aradı. Ofanstaki hareketli oyun maalesef kenar ataklarındaki final paslarında kötü kullanıldı. Merkezi atakta doğru pas, doğru koşu Abdülkadir Ömür’ü gol pozisyonuna soktu. 1.ve 2.bölgedeki güzel paslı oyun 3.bölgede üretken olamadı.

Yusuf'un merkezden kenarlara kaçması yeteneklerini kullanacağı alanın dışına çıkması rakip defansın arkasına sızmalarını engelledi.

Kaybedilen topların çok kısa sürede geri kazanılması ve takım boyunun kısa olup dönen topları kazanması Trabzonspor'un artılarıydı.

İkinci yarı kaçan penaltı ile başladı. Kaçan penaltı sonrası ilk yarıdaki takım gitmiş bambaşka bir takım gelmiş gibiydi. Trabzonspor Ekuban’ın ofansta kaptırdığı topla defansta eksik yakalanınca kalesinde golü gördü. Bir bek 18 içinde bu kadar kolay çalım yerse, solbek kademede topa müdahale etmezse antrenmanda dahi yenilmeyecek golü yersin. Golün olumsuz etkisi geçmeden korneri herkes seyredince küçük bir dokunuşla maç 0-2 oldu. Panik ve telaş başladı. Çabuk oynamak yerini telaşlı oynamaya bıraktı. Değişikliklerde olumsuz havayı değiştiremedi. Panik ve telaş oyun hakimiyetini Alanyaspor'a bıraktı. Genç Arda oyunun son bölümünde önemli kurtarışlar yaptı, yediği iki golde hatası yoktu.

İlk yarı kalene bir şut atamayan takıma karşı kaçan penaltı sonrası oyuncuların bu kadar dağılmasını anlamak mümkün değil. Penaltı kaçabilir takım bu kadar kırılgan olabilir mi? Kaptan Sosa’nın sakatlıktan sonra yorulması normal. Öndeki oyuncuların etkisiz oyunu rakibe özellikle son yarım saat baskı yapmamaları yükü defansa yıktı.

Trabzonspor bu maçın analinizi çok iyi yapmalı. İlk yarı gol dışında her şey vardı. Çabuk ve iyi paslı oyun, defanstan ofansta pas yaparak çıkmak, takım boyunu kısa tutup, kaptırılan topları en kısa sürede kazanmak, rakip 18 içinde topla buluşmak, dönen topları ofansta-defansta kazanmak, oyun disiplinine bağlı kalmak gibi. Futbol adına neler yapılabileceğini gösterdi. Bardağın dolu tarafına bakıp bu genç oyunculara destek olmak lazım.