Türkiye genelinde kırk profesyonel kulüp bir araya gelerek, oluşturdukları birlikteliği ile profesyonel boks federasyonu oluşturup, başkanlığını seçerek müstakil bir başkanlık vücuda gelmiştir.

Bu oluşumda bendenizde asbaşkan ve eğitimden sorumlu olarak görev alacağım.

Profesyonellik kökeni (Fransızcadır) Türkiye’de anlamı, kimi zaman yaptığı işten kazanç sağlayan kimse, kimi zamanda uzmanlaşmış amatör karşıtı ustalaşmış demektir. Bu şekilde herkesin kafasında yer yapmıştır.

Profesyonelliğin ne olduğunu kısaca anlattıktan sonra, şimdide kimler profesyonel boksör olmalıdır? Bir defa; profesyonel boksör olabilmek için sporcunun amatörde iyi bir kariyeri olmalıdır. Benim de genç ve A Milli takımlardan öğrencim olan rahmetli Sinan Şamil Sam kardeşimiz gibi, amatörde de Gençler Dünya Şampiyonu, Büyükler Dünya Şampiyonu olmuştur.

Böyle olunca da profesyonel maçlar yaptığında insanların ilgi alakasını çok fazla çekmekte idi.

Şimdi düşünün; bir amatör boksör, amatör boks yaparken kariyerine baktığınızda hiç kayda değer başarısı yok, buna rağmen kalkıyor amatörden çok kolay profesyonelliğe geçiyor.

Profesyonellikte sayısını bilmiyorum ama eften püften maçlar kendilerine yaptırılarak profesyonel geçiniyor.

Tabii bu amatörde hiç bir başarısı olmayan boksör iyi bir geçmişi olan bir profesyonel boksörle karşılaştığında yerlere sürünmekten tabi i olarak kurtulamıyor.

Bu da o boksörden bekleneni anlamıyor demektir.

Siz amatör futbolda, kendini ispatlayamayan bir futbolcuyu profesyonel kulübün aldığını gördünüz mü?

Ben oluşumun içinden bir kişi olarak, şunu öneriyorum; eğer profesyonel bokstan bir kazanç elde etmek istiyorsak, bir defa profesyonel olacak aday boksörün amatör karnesine bakılacak, dünya ve diğer resmi maçlarda başarıları nedir?

Eğer başarısı yoksa bunun profesyonelliği, bir kaç acemi boksörle maç yapıp yukarıda da belirttiğim gibi kendisini ispatlamış bir profesyonel boksörün karşısında ağır bir yenilgi almasından başka bir şansı yoktur, dolayısıyla bir getirisi olmayacaktır.

Boks severler ve profesyonel boks maçlarından ve federasyondan beklenen seyirciyi tatmin edecek şekilde kaliteli maçlar seyrettirip profesyonel boksun geleceğini sürekli kılmaktır.