Ne yapıldıysa olmadı, orta yol bulunamadı.Bulunacak gibi de görünmüyor.Alınacak karar ne olursa olsun muhakkak tatmin olmayacak bir taraf ortaya çıkacak.Dolmuşların modernizasyonu aylardır tartışılıyor, toplantıların biri bitmeden diğeri başlıyor ama hâlihazırda bir sonuç yok.Şoförler ikiye bölünmüş, şehrin kafası allak bullak durumda.İşin içinden çıkılamayacağı da ortada...
Bu sıkıntıyı el birliği ile aşmak ve iki dudağın arasına Trabzon’un en büyük sıkıntılardan birini sıkıştırmamak için çözüm referanduma gitmektir. Zaten şoförler de öyle istiyor.Sadece şoföre değil tüm şehre soralım.Sandıktan çıkan sonuca da herkes saygı gösterir bu şekilde.
Gidelim referanduma, çözelim şu işi.

İSTEMEZÜKÇÜLER...

Bir de şehirde dolmuş modernizasyonuna karşı bayrak açanlar var.Bu karşı duruşa siyasî isimler de dâhil,üniversitelerde konunun uzmanlığını yapan isimler de...Sistem kangrenden öteye geçmişken,hâlen dolmuşçu kâr etmiyor diye propaganda peşindeler.Şunun altını çizmekte fayda var ki Trabzon,dolmuşa en fazla fatura kesen şehirlerin başında geliyor.Bu isimler acaba hangi şehirde siyaset yapıyor, hangi şehirde bilim için kafa yoruyor diye insan düşünmeden edemiyor.Her gün değil ama arada bir de olsa şehre inip Trabzon ile yüzleşmeleri bu isimlere tavsiyemdir.
Kesin faydasını göreceklerdir.

KEŞKE YANSIMASAYDI

Kar yağınca hizmet yeterliliği konusunda Trabzon ikiye ayrıldı.Yerel yönetimler sıkıntı yaşanmadığını dile getirircesine paylaşım üstüne paylaşım pompalamaya devam etse de şehirde bu
konuda sıkıntı olduğu ortada.Peki, bu sıkıntı neden yaşandı? Şundan: liyakat ve ehliyet sahibi diye göreve gelen isimlerin şehrin sokağını/caddesini bilmemesinden.Bu konuda kimsenin liyakatini veya ehliyet sahibi olup olmadığını tartışacak değilim,muhakkak öyledirler. Çünkü öyle diye geldiler.Ancak birçok yetkili isim il dışından göreve getirildiğinden şehri tanımamaları hizmete yansıdı.Keşke yansımasaydı.

ACABA HANGİSİ?

Trabzon, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesinin yerleşkesidir ve ikisi de şehrin merkezindedir.Lakin kar yağınca Trabzon Üniversitesi eğitimi durdurdu, Karadeniz Teknik Üniversitesi ise durumdan etkilenmedi.Yaman çelişkilerin şehriyiz bunu biliyoruz da bu işe nasıl anlam verelim?Bu durumun iki geçerliliği var, ya Rektör Süleyman Baykal üniversiteyi içine düşürdüğü sıkıntılardan başını kaldırıp konuya eğilemedi ya da Rektör Emin Aşıkkutlu zaten varlığımızla bir ses getiremedik bari tatil yapalım dedi.
Acaba hangisi?