Güner Ailesi olarak birlikte epey zamandır tatil yapamamıştık. Kız kardeşimin Japanya'dan misafirleri de gelince Side'de beraberce bir tatil planlandı. Planlayan da her işte olduğu gibi Pınar kardeşim oldu. Antalya'nın sıcağı çok meşhurdur. Nem de olunca sıcaklar iyice çekilmez olur. Side'de sahil ile dağlık alanlar arasındaki mesafe oldukça uzaktır. Böyle olunca da nem oranları Side'de normal ölçümlerde seyreder. Eylül ayının sonlarına doğru Side'de sıcaklar normal akışını sürdürünce tatilciler için bunalmadan güzel günler doyasıya yaşanır.

***

Başakşehir- Trabzonspor maçı yaklaştıkça maçı nasıl izleriz diye araştırmalara başladık.Otelimiz Almanlar ve Çeklerle dolu olduğundan Lig TV yoktu. Türkler olarak sadece bizler kalabildik. Side'de yaz sonu olduğundan sadece 2 kafede izlenen maçlar kaldırılmıştı. Trabzonspor'lular Derneği var mıdır diye araştırdık, yoktu. Vakfıkebir'lilerin Sümela Otel'i olduğunu öğrendik. Telefonla ulaştık. Ama onlar da yayınlarının olmadığını, Side'de oldukları yerde internetin çekmediğini söylediler!. Otele yakın alışveriş merkezlerinin birine girip derdimi anlatmaya çalıştım. Beyfendi dediler; sadece Mavavgatta dere kenarındaki 2 kafede yayın var orada izleyebilirsiniz.

Hayri Abi’mle beraber formalarımızı giyip Manavgat gittik. Dere kenarında Lig TV oynatan kafeyi bulunca rahatladık. Servet Hocam benden yazı bekler. Bütün araştırmalarıma karşın maçı yazıp gönderebilecek yer bulamadık. Kafede 10 kadar Trabzonsporlu taraftar ile birlikte maçı izledik. Galip gelebileceğimiz bir karşılaşmadan berabere ayrılınca inanın moralimiz bozuldu. Sideli Trabzonspor sevdalıları da çok üzüldüler.

***

Ersun Hocam bizi yine şaşırtmaya devam etti. Abdülkadir'i zor bir deplasmanda oynattığı için kendisini alkışlıyorum.Ama maçın bütününde oyuna müdahalelerde çok yavan kaldı. Maç sonrasında ise buna gerekçe olarak "Oyunun güzel giden ritmini bozamazdım” dedi.

Hocam Elia, Mevlüt ve Battal oyuna katıldıktan sonra oyunun ritmi mi kaldı. Kucka nasıl da yoruldu, bir tek sen göremedin Ersun Hocam. Güzel geçen tatilin son demlerinde inanın tatilimiz zehir oldu demeyeceğim ama, kaçan 3 puana çok üzüldük. Alınan 1 puan da iyidir diyerek teselli bulduk.

***

Savunma böyle giderse vay halimize. Atıyoruz, hemen ardından yiyoruz. Al baştan tekrar atıyoruz, ardından tekrar yiyoruz. Bu oyun anlayışı bizi nerelere götürür bilmem ama, iyi yerlere götürmeyeceği kesin.

Side'de her şeye karşın selamlarımı gönderiyorum. Esen kalın, sağlıklı kalın...