2017-2018 Futbol Dönemi Deplasmanlı Spor Toto 1. Lig’in 30.haftasında Rize’de Eskişehirspor’u 4-1 gibi farklı bir skorla yenen Çaykur Rizespor, bu galibiyetle Süper Lig’e bir adım daha yaklaşmış oldu.

Zira Yeşil-Mavili Atmacalar, bu galibiyetle puanını 56’ya çıkartarak, ligin bitimine 4 hafta kala çok büyük avantaj elde etti.

Rize’deki zorlu maçtan da puansız ayrılarak 31 puanla düşme hattına adeta demir atan Eskişehirspor’a yeni teknik direktörleri Yılmaz Vural da ilaç olamadı.

Anadolu’nun efsane takımlarından Eskişehirspor, ligdeki dönüm maçını Pazar günü takipçisi olduğu Samsunspor’la yapacak ve bu maç iki takımın da ligdeki kaderini çizmiş olacak.

Çaykur Rizespor’da goller imza atan Vedat Muriç (2), gol kralı Samudio ve Süleyman Koç, göze batan isimler oldu.

Konuk Eskişehirspor’lu futbolcular kendilerini desteklemeye gelen yandaşları kadar istekli ve arzulu gözükmediler sanki lige veda etmiş gibiydiler.

Bu arada tribündeki iki takım taraftarlarının da iki takımın futbolcularını tribünlere çağırması ve birbirlerine centilmence tezahürat etmesi de hafızalardan silinmeyecek bir görüntüydü.

Çaykur Didi Stadyumu’ndaki bu maçı 4.213 biletli futbolsever, gişelere 19.801 TL ödeyerek izlediler.

Maçın hakemi Özgür Yankaya ve arkadaşları da bana göre başarılı bir yönetim gösterdi. Ee ne de olsa Avrupa’dan geldi Özgür Yankaya, pardon Trakya’dan…

Cumartesi günü Denizlispor’un konuğu olacak olan İbrahim Üzülmez’in ve Samsunspor’u konuk edecek olan Yılmaz Vural’ın öğrencilerine bu maçlarda şimdiden başarılar dilerken, komşu Trabzonspor başkanlığına rekor bir oyla seçilen hemşehrimiz Ahmet Ağaoğlu ve arkadaşlarını da özellikle tebrik ediyorum.

Bordo-Mavilerin yeni ve Sürmeneli başkanı Ağaoğlu ve arkadaşlarına Rize’den başarı dileklerimi gönderiyorum.