Spor Toto Süper Lig’in 28 haftasının dünkü gündüz bölümünde Rize’de oynanan Çaykur Rizespor-Başakşehir maçı adeta 4-4’lük bir mücadeleye sahne olurken skor ise 3-3 beraberlik oldu.

Çaykur Di-Di stadında oynanan dünkü bu maçın 90 dakikası baştan sona zevkli ve çekişmeli geçti. Zira ev sahibi Çaykur Rizespor ligden düşmeme, konuk ekip Başakşehir ise şampiyonluk savaşı veren taraflardı.

1957 futbol severin gişelere 5605 TL ödeyerek izlediği Rize’deki bu spor lig maçında futbolseverler tam 6 gol seyrederken son iki dakikada gelen 2 penaltı golü nedeniyle de her iki takım futbolcuları maçın hakemi Bülent Yıldırım ve yardımcılarına uzun süre itiraz etti.

Anımsanacağı gibi ligin ilk yarısındaki maçı ise Başakşehir spor son dakika golüyle 2-1 kazanan taraf olmuştu. Dünkü bu 90 dakikanın ardından Yeşil-Mavililer puanını 24 e çıkarmasına karşı düşme hattından maalesef uzaklaşamadı. Buna karşı konuk ekip ise 57 puanla lider Beşiktaş’ın ardından ikinciliğini koruyan taraf oldu. Geçen haftada lig sonuncusu Adanaspor’u 3-1’le geçen Atmacalar, böylece önümüzdeki pazar günkü Fenerbahçe deplasmanda maçı öncesi az da olsa moral bulmuş oldular.

Çok büyük tepki ve eleştiri gören Hakem Bülent Yıldırım ve yardımcıları bana göre az bir hata ile görev yaparken son iki dakikada gelen penaltı golleri nedeniyle zor anlar yaşadılar. Zira liglerimizde hakemlerimiz maalesef son dakika ve uzatma saniyelerindeki penaltı pozisyonlarında düdük çalmamak için adeta direniyorlar.

Oysaki dünkü maçtaki Bülent yıldırım 90+2’deki verdiği penaltı pozisyonları nedeniyle taktir edilmesi gerekirken de tepki ve protestolara neden oldu. Zira televizyondan tekrar izleyenler penaltı pozisyonları işçin hakemlere bana göre hak verecekleridir.

Şu da bir gerçek ki Yeşil-Mavili atmacaların ligde işi çok ama çok zor görünüyor. Hikmet Karaman ve öğrencilerinin Allah yardımcısı olsun. Bu arada aslen Rizeli olan ve Rizespor’un da takım kaptanlığını yapan konuk ekibin teknik direktörü Abdullah Mucip Avcı ve öğrencilerine de şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz. Abdullah Mucip Avcı ile Rizeli futbol severlerin yıldızlarının yıllardır barışmaması hatta çok yakın akrabalarının kendisine tepki göstermesine de bir anlam veremiyoruz.