İkinci yarının flaş ekibi Trabzonspor, Akyazı Arena’da Beşiktaş’a 4-3 mağlup olmanın ardından çıktığı Antalyaspor deplasmanında hem iyi oynayıp, hem de 3-0 kazanmanın moraliyle Gençlerbirliği karşılaşmasında mücadele etti. Teknik Direktör Ersun Yanal, bir tek cezası sona eren Onur Kıvrak’ı kaleye koyarken, Esteban Alvarado’yu kulübeye oturttu. Başta bir değişikliğe gitme ihtiyacı hissetmedi. Yanal, Antalya’da başarılı görüntü veren çift forvet uygulamasından da bu zorlu karşılaşmada vazgeçmedi. Bu iki isimden Rodallega sabit santrafor olarak oynarken, N’doye zaman zaman kenarlara, ya da orta sahaya çekilerek bu bölgelere yardımda bulunma çabası gösterdi.

Oyuna Trabzonspor baskılı başladı, bunun sonucu olarak Rodallega ve N’doye ile pozisyonlar buldu ama değerlendiremedi. Gençlerbirliği de boşluk arayıp, hızlı ataklarla birlikte Bordo-Mavili kaleyi zorlamak istedi. Lukas’ın kaçırdığı gol, Bordo-Mavililer için şanstı. Trabzonspor, topun bulunduğu her bölgede rakibe baskı yaptı. Bu baskı genellikle sonuç verdi. Gençlerbirliği atağa çıkmakta zorlandı. Sadece Bordo-Mavili oyuncular çıkarken kaptırılan toplarla birlikte konuk ekip bir şeyler üretme çabası içinde oldu.

TOPLA ÇOK OYNANDI AMA ORGANİZE ATAK GELİŞTİRİLEMEDİ

Trabzonspor ise rakibi baskı altına almasına, topla çok oynamasına rağmen, organize atak geliştirmekte zorlandı. Girdiği pozisyonların büyük bölümünün duran toplardan, ya da uzan paslardan olması dikkat çekici bir ayrıntıydı. Rodallega, Yusuf, Olcay gibi isimlerle girilen pozisyonlar harcanırken, Rentie’nin geliştirdiği atakta Mas’ın çok yavaş kalması affedilir gibi değildi. Neyse ki bu oyuncunun kale alanına tehlikeli ortasını Onur çıkardı da, Bordo-Mavililer geriye düşmedi.

Maçın 42’nci dakikasında Okay’ın sakatlanarak oyundan çıkması zorunlu bir değişikliğe neden olurken, Castillo sahaya çıkınca Yusuf orta sahaya yöneldi ve oyun kurgusu da yenilenmiş oldu. Bu yarının son dakikalarında Gençlerbirliği tehlikeli gelmeye başladı ama gol atma becerisi gösteremedi…İkinci yarıya Trabzonspor adeta kırmızı görmüş boğa gibi girdi. Rakip kaleyi ablukaya aldı. Castillo’nun hücuma kattığı zenginlik kendini gösterdi. Eğer Rodallega dikkatli ve iyi bir golcü vuruşu yapabilseydi .

BU MAÇTA GOL REKORU KIRILABİLİRDİ AMA FİLELER ÖKSÜZ KALDI

Maçın 47’nci dakikasında N’doye’nin nefis pasıyla buluştuğunda topu kaleci Hopf’a teslim etmezdi. Ardından Castillo’nun nefis pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay kaleci çalıştırır gibi yapınca bir net pozisyon daha harcandı. Trabzonspor baskısı rakip kalede öylesine pozisyonlar yaratmasına sebep oldu ki kaçmaları kabul edilebilir değildi. Gençlerbirliği 85’nci dakikada Ahmet Uğur’un atılmasıyla 10 kişi kaldı. Bordo-Mavili ekip baskısını iyice artırdı ama bu baskı gole olanak sağlayamadı. 

Özellikle Rodallega belki de kişisel tarihinin en fazla pozisyonuna girdiği maçını oynadı ama acemice işler yaparak farklı galibiyetin kaçmasının baş mimarı oldu. Takım olarak da gol rekorunu kırması mümkün olan Trabzonspor’da forvetlerin beceri eksikleri, fileleri öksüz  bırakmasına neden oldu.  Takımın en iyileri arasında Dame N’doye’nin yanında ikinci yarıdaki Castillo’yu ve bazen hata yapsa da Onazi’yi sayabiliriz. Yusuf Yazıcı daha önceki etkinliğinde değildi. Olcay ise düşüşünü sürdürdü. Sonuçta Trabzonspor, Avrupa yolunda çok ihtiyaç duyduğu kritik maçta 2 puanı sahada bıraktı.

Umarım bu puanlar gelecek haftalarda aranmaz!...