Son iki maçı kaybettikten sonra Kasımpaşa karşılaşması Trabzonspor için mutlak kazanılması gerekiyordu.

Trabzonspor karşılaşmaya arzulu istekli başladı.

Burak-Rodallega ikilisi 3. bölgede çok etkili oynayıp, pozisyonlar buldu. Ancak dönen toplarda orta alanda Onazi yalnız kaldı.

Hücuma çıkarken kaptırılan toplar her zaman tehlikelidir. Bunu Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmada bir kez daha gördük. Kaptırılan top sonrasında Trabzonspor kalesinde bir gol gördü.

Trabzonspor’da golden sonra psikolojik olarak gel-gitler yaşadı. Rakip takım taç atışı kullanırken Bordo-Mavili ekibin savunması çizgi halinde yakalanarak çok basit bir daha gol kalesinde gördü. Trabzonspor hızlı ve etkili oyuncuları olan bir takıma karşı çizge savunma yapmamalıydı.

İlk yarının son bölümlerinde Burak ile bulduğumuz golle soyunma odasına umutlu gittik.

İkinci yarı Ünal hoca yapmış olduğu çok doğru değişiklikle Trabzonspor klasik olarak 4-4-2’ye döndü.

Trabzonspor coşkulu, arzulu ve istekli oyunuyla rakibi yarı alanına hapsetti.

Kanatları çalıştırarak olgun ataklar yaptı. Rakibini baskı altına aldı. Gollerde zaten ardı ardına gelmeye başladı.

Trabzonspor oynayana, oynatana, seyredene zevk veren bir müsabaka çıkardı. Bordo-Mavililer maç ritmini hiç kaybetmedi ve hak ettiği bir galibiyet aldı.

Bu maçtan çıkaracağımız çok önemli dersler var.

Özellikle 3. bölgede Rodallega ve Burak ikilisi birlikte oynatıp orta sahayı ve açıkları buna göre dizayn etmek gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.

Trabzonspor ikinci yarı sahada disiplinli, takım ruhu yüksek, bireysel becerisi farklı oyuncularla skoru almasını bildi.

Ünal hocayı yaptığı değişikliklerden dolayı tebrik ediyorum.

Hosseini ise iyi bir görüntü sergiledi. Toure ile birlikte başarılı bir performans sergiledi. Takıma katılması savunma hattını da güçlendirdi. İyi bir mücadele gösterdi.