Trabzonspor bana göre en zor deplasmanlardan birinden yüzünün akıyla çıkmasını bildi. Gençlerbirliği ligin belki alt sıralarında yer alıyor ama zirve mücadelesi veren takımlara evinde zorluk çıkaracak düzeyde bir takım olduğu kanısındayım. Nitekim dün ki maçta beni yanıltmadılar. İlk dakikalarda topa daha çok sahip olan daha organize ataklar geliştiren taraf ev sahibi ekipti.

Özellikle Nadir Çiftçi’nin kaçırdığı pozisyon maçın kırılma anıydı. İlk 20 dakikada tutuk bir futbol sergileyen Trabzonspor daha sonra oyunda kendini hissettirmeye başladı. Sörloth’un çalışkanlığının yanı sıra N’diaye’nin savaşcı kimliğiyle Gençlerbirliği kalesinde varlığını hissettirmeye başladı Bordo-Mavili ekip. Sosa daha çok uzun toplarla arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışırken, Mikel daha çok savunma önüne yerleşerek bu bölgeyi kontrol altına almayı yeğledi. Nedense Gençlerbirliği maçında Novak ve Pereira hücum etkinliğinde geçmiş maçlardaki gibi göremedik. Bunun nedeni de Gençlerbirliği’nin kontra atağa hızlı çıkacak oyunculara sahip olmasıydı. Teknik Direktör Hüseyin Çimşir demek ki bunu hesaba iyi katarak stratejisini ona göre belirledi. Nadir Çiftçi’nin boş kaleye atamadığı pozisyon hızlı hücumdan gerçekleşmedi mi? Bu nedenle temkini elinden bırakmadı Çimşir ve savunma güvenliğini boşlatmadı.

Trabzonspor orta alanda dikine pasların yanı sıra Nwakaeme’nin getirdiği toplarla Gençlerbirliği karşısında gol aradı. İkinci yarıda oyunu rakibine kabul ettiren Bordo- Mavililer aradığı golü bulmasına buldu da hakem Hüseyin Göçek’in gözleri önünde neredeyse kaval kemiği kırmaya yönelik harekete önce devam ettirmesini bir anlam veremedim. Neyse ki VAR odası imdada yetişti de vahim bir hatadan Göçek döndü. Trabzonspor öne geçtiği gol sonrası daha sakin kalırken panikleyen Gençlerbirliği’nin cezasını Nwakaeme kesmesini bildi.

Ama Hüseyin Göçek Sörloth’a yapılanı görmeyerek Norveçli oyuncuyu kırmız kart ile oyun dışına göndermesi rezillik boyutundaydı. Sörloth’ta etten kemikten yaratıldı, ayağını kırmak için ısrarla tekmelerini sallayan Gençlerbirliği oyuncusuna gösterdiği tepkinin bedeli asla ama asla kırmızı olmamalıydı. Adamın canı yanıyor, Göçek ise bunu hesaba katmıyor. Hüseyin Göçek bir kez daha sınıfta kalmıştır. Trabzonspor’un en etkili isminin biletini keserek birilerinin ekmeğine yağ sürmüştür.

Sonuçta Bordo-Mavililer çok önemli bir galibiyete imza atarak zirveye oturdu. Temennimiz sezon sonuna kadar bu rüyanın sürmesidir. Sürmemesi içinde bir neden görmüyorum.